Πολιτικοί αναλυτές είχαν υποστηρίξει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα έχανε την υποστήριξη των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών, εάν καταδικαζόταν στην υπόθεση με την πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς, ωστόσο η πραγματικότητα απέδειξε το αντίθετο.

Λίγες ώρες μετά την ενοχή του για 34 κατηγορίες, το «CNN» μίλησε με οπαδούς του κόμματός του, οι οποίοι όχι μόνο δήλωσαν ότι θα τον στηρίξουν, αλλά και πως με την απόφαση του δικαστηρίου έχασαν την εμπιστοσύνη τους στους αμερικανικούς θεσμούς.

«Πρόκειται απλώς για κατάχρηση του συστήματος Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Μπίλι Πιρς, ένας συνταξιούχος σύμβουλος και υποστηρικτής του Τραμπ από το Χάρτσβιλ της Νότιας Καρολίνας, λίγο μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου που τον έκρινε ένοχο και για τις 34 κατηγορίες (για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη δίκη του σε σχέση με τα χρήματα που πήρε από το Μανχάταν).

«Ο Μπάιντεν και οι Δημοκρατικοί δεν μπορούν να κερδίσουν τις εκλογές του 2024 στις δημοσκοπήσεις, οπότε χρησιμοποιούν τη δίωξη του Τραμπ, για να προσπαθήσουν να τον κρατήσουν εκτός αξιώματος. Αυτή η ετυμηγορία δεν θα σταθεί στις εφέσεις», πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τους ψευδείς ισχυρισμούς του Τραμπ ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν βρίσκεται πίσω από τη δίωξη της Νέας Υόρκης.

Επίσης, η Ντέμπι Κατσάνος έστειλε μήνυμα κατά τη διάρκεια των συσκέψεων των ενόρκων. «Δεν βλέπω κανένα έγκλημα», είπε, «Σίγουρα (όχι) σε επίπεδο κακουργήματος. Λυπάμαι που το λέω, αλλά δεν μπορώ να εμπιστευτώ το σύστημα Δικαιοσύνης, όταν χρησιμοποιείται με πολιτικό τρόπο… Ναι, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όταν παραβιάζεται ένας νόμος, θα πρέπει να λογοδοτεί. Απλά δεν το βλέπω σε αυτή την περίπτωση», δήλωσε στο «CNN».

Επιπλέον, κάποιοι οπαδοί του πρώην αμερικανού προέδρου ζήτησαν να γίνουν επιθέσεις εναντίον των ενόρκων, την εκτέλεση του δικαστή Χουάν Μέρτσαν ή κάλεσαν σε εμφύλιο πόλεμο και ένοπλη εξέγερση.

«Κάποιος στη Νέα Υόρκη, που δεν έχει τίποτα να χάσει, πρέπει να κανονίσει τον Μέρτσαν», έγραψε ένας σχολιαστής στο Patriots.win. «Ας ελπίσουμε να έρθει αντιμέτωπος με “λάθρο” με ματσέτες», έλεγε μια άλλη ανάρτηση, αναφερόμενη σε παράτυπους μετανάστες.

Στην ιστοσελίδα «Gateway Pundit» ένας χρήστης πρότεινε να αρχίσουν να πυροβολούν φιλελεύθερους ψηφοφόρους. «Έχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να ξεκάνουμε μερικούς αριστερούς», έγραφε η ανάρτηση. «Αυτό δεν μπορεί να διορθωθεί με τις εκλογές».