Για απαγωγή και βιασμό μιας γυναίκας στη Μασαχουσέτη καταδικάστηκε ένας άνδρας το 2007, ωστόσο, κατάφερε να διαφύγει και να κυκλοφορεί ελεύθερος για 17 ολόκληρα χρόνια, έως ότου η Αστυνομία μπόρεσε να τον εντοπίσει μέσω των social media.

H ταυτοποίησή του, μετά τη σύλληψη, έγινε τόσο από το DNA, όσο και από τη δυσάρεστη αναπνοή του, κάτι που του «χάρισε» το προσωνύμιο «ο βιαστής με την κακή αναπνοή».

Ο λόγος για τον Tuen Kit Lee, ο οποίος συνελήφθη σε περιοχή του κόλπου του Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές.

Όπως αναφέρει το AP ο άνδρας είχε κριθεί ένοχος το 2007 για την απαγωγή και τον βιασμό μιας νεαρής γυναίκας, με την απειλή μαχαιριού, στο σπίτι της στο Κουίνσι, νότια της Βοστόνης.

Ο Lee διέρρηξε το σπίτι της στις 2 Φεβρουαρίου του 2005 και στη συνέχεια τη βίασε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτογραφία του εμφανίστηκε αρκετές φορές στην τηλεοπτική εκπομπή «America’s Most Wanted».

Οι Αρχές τον εντόπισαν μετά την εμφάνιση κάποιων φωτογραφιών στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, οι ερευνητές τον εντόπισαν στην κομητεία Κόντρα Κόστα της Καλιφόρνια.

«Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Lee την Τρίτη, όταν τον είδαν να φεύγει μαζί με μία γυναίκα από ένα σπίτι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, κοντά στο Ντάνβιλ, ανατολικά του Όκλαντ. Αφού σταμάτησαν το αυτοκίνητο, ο καταζητούμενος έδωσε αρχικά ψεύτικο όνομα. Όμως όταν τον πίεσαν, ομολόγησε την πραγματική του ταυτότητα. Αργότερα, έγινε η ταυτοποίησή του και με δακτυλικά αποτυπώματα. Η σύντροφός του, μετά από 15 χρόνια κοινής ζωής στην Καλιφόρνια, δεν γνώριζε ποτέ ποιος ήταν πραγματικά», αναφέρει σε ανακοίνωση της αστυνομίας της Μασαχουσέτης.

«Ταυτοποιήθηκε τελικά από το DNA και την απαίσια αναπνοή του, η οποία δημιούργησε το παρατσούκλι “Ο βιαστής με την κακή αναπνοή”», αναφέρει η ανακοίνωση της πολιτειακής αστυνομίας.

Ο Lee βρίσκεται αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.