Μια μπερδεμένη υπόθεση όπου εμπλέκονται πολλά άτομα ξετυλίγεται στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ με τις δικαστικές αρχές να προσπαθούν να ρίξουν φως σε όλες τις πλευρές των δύο εγκλημάτων.

Η 37χρονη Κριστίν Μπάνφιλντ φέρεται πως δολοφονήθηκε στο σπίτι της από τον Τζόσεφ Ράιαν, τον οποίο πυροβόλησαν θανάσιμα στη συνέχεια ο σύζυγός της και η νταντά του σπιτιού, τον Φεβρουάριο του 2023.

Ο Ράιαν πήγε στην οικία Μπάνφιλντ έπειτα από ένα διαδικτυακό κάλεσμα σε μια πλατφόρμα με φετιχιστικό περιεχόμενο, εκεί τον βρήκαν ο Μπρένταν, σύζυγος του θύματος, και η νταντά-ερωμένη του, Τζουλιάνα Πέρεζ Μεγκάλαες. Όπως ισχυρίστηκαν οι δύο τελευταίοι, είδαν τον Ράιαν με μαχαίρι να σκοτώνει την άτυχη Κριστίν, ενώ στη συνέχεια ο δράστης δέχτηκε πυρά κι από τους δύο, με την νταντά να δίνει τη χαριστική βολή με ένα όπλο υπό τις οδηγίες του Μπρένταν.

«Ο Μπρένταν είναι πράκτορας της ερευνητικής υπηρεσίας του IRS για την αντιμετώπιση εγκληματικών πράξεων, και μαζί με την Πέρεζ είδαν τον Ράιαν, ο οποίος ήταν ντυμένος, να κρατά ένα μαχαίρι πάνω από το γυμνό σώμα της Κριστίν», δήλωσαν οι εισαγγελείς, σύμφωνα με την «Washington Post». Ο Μπρένταν είπε στην Άμεση Δράση ότι πυροβόλησε τον Ράιαν με το υπηρεσιακό του όπλο, όταν εκείνος άρχισε να μαχαιρώνει τη γυναίκα του και η Πέρεζ ισχυρίστηκε στις Αρχές ότι στη συνέχεια πυροβόλησε τον Ράιαν, ενώ αυτός ήταν στο έδαφος, αφού είχε ανακτήσει ένα άλλο όπλο από διπλανό δωμάτιο κατόπιν οδηγιών του Μπρένταν, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Τον Οκτώβριο που μας πέρασε συνελήφθη η νταντά για τη δολοφονία του Ράιαν και κανείς δεν έχει κατηγορηθεί για τον θάνατο της Κριστίν, με τους οι εισαγγελείς να έχουν αφήσει υπονοούμενα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες εξελίξεις.

Οι αντιφάσεις του ζευγαριού οδήγησαν στην αποκάλυψη της σχέσης τους κατά τη δεύτερη ακροαματική διαδικασία της Δευτέρας και οι Αρχές ανακάλυψαν πως λίγες εβδομάδες πριν από τις δύο δολοφονίες είχαν πάει μαζί σε πεδίο σκοποβολής. Απέδειξαν επίσης με έγγραφα πως ο Μπρένταν αγόρασε το πιστόλι που σκότωσε τον Ράιαν την ίδια περίοδο.

Η βοηθός εισαγγελέας του Commonwealth, Έρικ Κλίνγκαν, είπε στο δικαστήριο ότι το όπλο χρησιμοποιήθηκε για να «εξαφανίσει τον μοναδικό επιζώντα μάρτυρα», ενώ ύστερα από έρευνες αποδείχτηκε πως η πρόκληση που έλαβε ο Ράιαν ήρθε από τον υπολογιστή της Κριστίν σύμφωνα με την Washington Post, αλλά οι εισαγγελείς δεν έχουν επιβεβαιώσει ποιος ήταν υπεύθυνος για το προφίλ στο διαδίκτυο.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης της Δευτέρας, ο Μπρένταν Μπάνφιλτ αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις όταν κλήθηκε στο εδώλιο, όπως αναφέρει η «New York Post».

Η μυστηριώδης υπόθεση θα συνεχιστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων.