Εκατοντάδες ήταν στην κηδεία του εξάχρονου αγοριού που σκοτώθηκε από έναν 71χρονο στο Σικάγο, σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα μίσους. Το παιδάκι, ο Wadea Al-Fayoume, μαχαιρώθηκε 26 φορές ενώ η μητέρα του, Hanaan Shahin, τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση στο σπίτι τους στο Plainfield. Η αστυνομία λέει ότι ο Τζόζεφ Τσούμπα, ήταν ο δολοφόνος που άφησε το έθνος σοκαρισμένο.

Η αστυνομία λέει ότι ο μικρός Wadea al-Fayoume δέχθηκε επίθεση από τον 71χρονο Joseph Czuba επειδή ήταν μουσουλμάνος. Μάλιστα όπως μεταδίδει η Daily Mail, το αγόρι και η μητέρα του ζούσαν σε ενοικιαζόμενο σπίτι που ανήκε στον 71χρονο.

Ο δράστης φαίνεται πως ήταν επηρεασμένος από τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς. Το απόγευμα της Δευτέρας, το μικρό φέρετρο του Wadea μπήκε σε ένα τζαμί του Ιλινόις καθώς η κοινότητα του έλεγε το τελευταίο αντίο. Ο τραγικός πατέρας του αγοριού, Oday, ήταν εκεί και δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Ο θείος του παιδιού, Mahmoud Yousef, πριν από την κηδεία μίλησε στις κάμερες λέγοντας: «Είναι ένα 6χρονο παιδί. Όπως κάθε άλλο 6χρονο παιδί, του αρέσει να παίζει με παιχνίδια. Θέλω απλώς να πω σε όλο τον κόσμο ότι ζούμε σε μια χώρα που λέγεται ΗΠΑ. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο και δεν θα φέρουμε τον πόλεμο και εδώ» ανέφερε.

Ο θείος του παιδιού αποκάλυψε ποια ήταν τα τελευταία λόγια του μικρού στη μαμά του πριν ξεψυχήσει: «Όταν μαχαιρώθηκε ο Wadea, τα τελευταία του λόγια προς τη μητέρα του ήταν: «Μαμά, είμαι καλά. Ξέρετε κάτι, είναι μια χαρά. Είναι σε ένα καλύτερο μέρος».

«Είμαι σοκαρισμένη αλλά δεν εκπλήσσομαι», δήλωσε η Sadia Nawab, μητέρα τριών παιδιών που ζει κοντά στο τζαμί. «Ανησυχούμε για τα παιδιά μας και περισσότερο ανησυχούμε για τα ανίσχυρα παιδιά σε όλο τον κόσμο που βρίσκονται τώρα στην Παλαιστίνη, που βρίσκονται στη Γάζα».