Τελωνειακοί υπάλληλοι, ανάμεσα στους οποίους και ο επικεφαλής της τελωνειακής υπηρεσίας της Κωνσταντινούπολης, εμπλέκονται σε σκάνδαλο διαφθοράς που αποκαλύπτεται στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κορυφαίος αξιωματούχος και τρεις ακόμη τελωνειακοί προφυλακίσθηκαν για δωροδοκία και δωροληψία στο πλαίσιο μεγάλης έρευνας για διαφθορά. Δικαστικοί αξιωματούχοι στην Κωνσταντινούπολη αρνήθηκαν να σχολιάσουν την πληροφορία.

Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη 41 πρόσωπα, εναντίον των οποίων ασκήθηκαν διώξεις, ωστόσο αφέθηκαν ελεύθεροι εν αναμονή της δίκης τους. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η αστυνομία παρακολουθεί τα τελωνεία εδώ και έξι μήνες και υποψιάζεται ότι αξιωματούχοι δωροδοκούνταν από εταιρείες για να τις βοηθούν να αποφεύγουν τους φόρους.

Πολιτικοί της αντιπολίτευσης, αποσκοπώντας στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, υποστηρίζουν πως η διαφθορά επεκτάθηκε στα οκτώ χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, παρόλο που η ίδια κατηγορία αποδιδόταν και στις προηγούμενες κυβερνήσεις.