Το υαλουρονικό οξύ κρατά εδώ και αρκετά χρόνια τα σκήπτρα της ενυδάτωσης στον τομέα του beauty skincare. Τα περισσότερα προϊόντα περιποίησης προσώπου που στοχεύουν στη βελτίωση της όψης της επιδερμίδας περιέχουν υαλουρονικό οξύ και τα αποτελέσματά του είναι αδιαμφισβήτητα.

Τα οφέλη που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ στο πρόσωπο είναι πολλά και διάφορα, όπως η βαθιά ενυδάτωση, η λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, προσφέρει ελαστικότητα και σφριγηλότητα, καταπραΰνει και μειώνει τους ερεθισμούς, βελτιώνει τον επιδερμικό φραγμό και γενικά αναζωογονεί την επιδερμίδα. Ωστόσο, πρέπει να προσέξουμε πώς θα το χρησιμοποιήσουμε για να έχει αποτέλεσμα.

Το υαλουρονικό οξύ έχει την ικανότητα να συγκρατεί έως και 1.000 φορές το βάρος του σε νερό. Αυτό σημαίνει ότι βοηθά το δέρμα να διατηρείται ενυδατωμένο, καθώς «κλειδώνει» την υγρασία στα ανώτερα στρώματα της επιδερμίδας. Η ενυδάτωση που προσφέρει το υαλουρονικό οξύ γεμίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, κάνοντας το δέρμα να φαίνεται πιο λείο και νεανικό. Αυτό συμβαίνει γιατί το δέρμα, όταν είναι ενυδατωμένο, έχει περισσότερο όγκο και γεμίζει τις ατέλειες.

Το υαλουρονικό οξύ βοηθά στην ενίσχυση της φυσικής ελαστικότητας του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο σφριγηλό και απαλό. Είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμη και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες. Βοηθά στην ανακούφιση της ξηρότητας και στην καταπράυνση των ερεθισμών, καθιστώντας το ιδανικό για άτομα με ξηρό ή αφυδατωμένο δέρμα.

Χάρη στην ικανότητά του να διατηρεί την υγρασία, το υαλουρονικό οξύ κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο ζωντανό, ανανεωμένο και φωτεινό, χαρίζοντας μια φυσική λάμψη. Βοηθά στη βελτίωση του φυσικού φραγμού της επιδερμίδας, ο οποίος προστατεύει το δέρμα από εξωτερικούς ρύπους και την απώλεια υγρασίας. Με την ενίσχυση του φραγμού, το δέρμα παραμένει πιο υγιές και ανθεκτικό.

Ωστόσο, υπάρχει ένα συστατικό, το οποίο είναι πέντε φορές πιο αποτελεσματικό από το υαλουρονικό οξύ και λέγεται πολυγλουταμικό οξύ.

Τι είναι το πολυγλουταμικό οξύ

Το πολυγλουταμικό οξύ (polyglutamic acid ή PGA) είναι ένα φυσικό πολυμερές που προέρχεται από τη ζύμωση του φασολιού σόγιας και είναι γνωστό για τις εξαιρετικές ενυδατικές του ιδιότητες, ενώ κερδίζει δημοτικότητα στη βιομηχανία της ομορφιάς ως ένα νέο, ισχυρό συστατικό ενυδάτωσης.

Το πολυγλουταμικό οξύ έχει τη δυνατότητα να συγκρατεί έως και 5 φορές περισσότερο νερό από το υαλουρονικό οξύ. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στο να «κλειδώνει» την υγρασία στην επιδερμίδα, κάνοντάς το ένα από τα πιο ισχυρά ενυδατικά συστατικά. Ενώ το υαλουρονικό οξύ εισχωρεί στις βαθύτερες στιβάδες του δέρματος, βοηθώντας να ενυδατώσει από μέσα προς τα έξω, το πολυγλουταμικό οξύ παραμένει κυρίως στην επιφάνεια της επιδερμίδας, δημιουργώντας ένα φιλμ που διατηρεί την υγρασία και εμποδίζει την αφυδάτωση από εξωτερικούς παράγοντες.

Το πολυγλουταμικό οξύ βοηθά στην εξομάλυνση της επιφάνειας του δέρματος, κάνοντάς το να φαίνεται πιο λείο και απαλό. Μπορεί να μειώσει την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, βελτιώνοντας την ελαστικότητα της επιδερμίδας. Επίσης, όχι μόνο ενυδατώνει από μόνο του, αλλά και εμποδίζει τη διάσπαση του υαλουρονικού οξέος, επιμηκύνοντας τα οφέλη του.

Και τώρα; Ποιo να επιλέξετε;

Γιατί πρέπει να επιλέξετε; Συνδυάστε τα! Συχνά, τα δύο αυτά συστατικά χρησιμοποιούνται μαζί σε προϊόντα περιποίησης για να προσφέρουν ενισχυμένη ενυδάτωση και ελαστικότητα. Το πολυγλουταμικό οξύ λειτουργεί καλύτερα στις ανώτερες στιβάδες του δέρματος, ενώ το υαλουρονικό ενυδατώνει σε βάθος. Συνδυαστικά, μπορούν να προσφέρουν βέλτιστα αποτελέσματα, κάνοντας το δέρμα πιο απαλό, λείο και ενυδατωμένο. Επομένως αναζητήστε skincare προϊόντα που είτε περιέχουν και τα δύο συστατικά, είτε φορέστε συνδυαστικά δύο προϊόντα, ένα με υαλουρονικό και ένα με πολυγλουταμικό οξύ.

COLLISTAR Ορός Με Υαλουρονικό Οξύ + Πολυγλουταμικό Οξύ Για Ενυδάτωση Και Ανόρθωση 43,05€