Ίσως να μην έχετε ξανακούσει το προϊόν περιποίησης για τα μαλλιά που ονομάζεται πούδρα μαλλιών καθώς είναι λιγότερο δημοφιλές από τις μάσκες, τα έλαια, καθώς και τα προϊόντα styling όπως η λακ, το τζελ και η μους. Είναι όμως πολύ χρήσιμο και ευεργετικό για την τρίχα εάν το γνωρίσετε.

Κάθε τύπος μαλλιών έχει διαφορετικές ανάγκες γι αυτό και τα προϊόντα κατηγοριοποιούνται ανάλογα. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ο δικός σας τύπος ώστε να επιλέξετε τα κατάλληλα για εσάς. Όσον αφορά στην πούδρα μαλλιών, απευθύνεται κυρίως στα ξηρά μαλλιά και στη χοντρή τρίχα καθώς εκεί τα συστατικά τους έχουν τη δυνατότητα να δράσουν και να αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η πούδρα μαλλιών ουσιαστικά χρησιμοποιείται για να φρεσκάρει τα μαλλιά μας αντικαθιστώντας το λούσιμο. Η χρήση της είναι απλή: Βάζουμε όσο προϊόν χρειάζεται για την ποσότητα των μαλλιών μας, το απλώνουμε στις ρίζες και κάνουμε τις ίδιες κινήσεις που χρησιμοποιούμε και στο λούσιμο. Μετά από αυτό το ελαφρύ μασάζ τα μαλλιά μας είναι αναζωογονημένα όπως ακριβώς όταν λουζόμαστε.

REDKEN POWDER GRIP MΑΤ ΠΟΥΔΡΑ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΌΓΚΟ 18,97€

Ουσιαστικά έχει την ίδια χρήση με το ξηρό σαμπουάν: Καθαρίζει την τρίχα από ρύπους, εκκρίσεις ελαίων του οργανισμού και προϊόντα styling. H πούδρα μαλλιών είναι ένα άχρωμο προϊόν που εκτός από τις καθαριστικές της ιδιότητες, έχει ως σκοπό και την προσθήκη όγκου στα μαλλιά κυρίως στη ρίζα.

Schwarzkopf Professional Osis+ Dust It ματ διογκωτική πούδρα €13,50

Για κάθε τύπο μαλλιών υπάρχει διαφορετικός τύπος πούδρας ανάλογα με τον τύπο και το πάχος τους, όπως είπαμε όμως και παραπάνω, στα ίσια μαλλιά με λεπτή τρίχα δεν είναι αρκετά αποτελεσματική. Ο λόγος είναι επειδή αυτός ο τύπος μαλλιών δεν μπορεί να συγκρατήσει μεγάλη ποσότητα του προϊόντος και τα βαραίνει ακόμη περισσότερο κάνοντάς τα να δείχνουν πιο βαριά και θαμπά.

L’OREAL PROFESSIONNEL 13,89€