Κατά τη δεκαετία του 2000, ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες τάσεις που ακολουθήσαμε, φορέσαμε εξωφρενικά χαμηλοκάβαλα παντελόνια και δώσαμε υπερβολικό όγκο στα μαλλιά μας χρησιμοποιώντας το εργαλείο θερμότητας που ονομάζεται τοστιέρα: Kαι τα δυο ήταν αμφιλεγόμενα.

Γενικότερα, από τη δεκαετία του 2000 δεν έχουμε (ακόμη τουλάχιστον) έντονες επαναφορές τάσεων, όπως γίνεται με πολλά trends άλλων δεκαετιών που ανακυκλώνονται ασταμάτητα, είτε επειδή δεν έχει έρθει η ώρα τους είτε επειδή δεν θέλουμε να τα θυμόμαστε μιας και δεν ανήκουν και στα πλέον πετυχημένα.

Το συγκεκριμένο χτένισμα λέγεται crimped hair look και στα 00s το είχαν υιοθετήσει πολλές celebrities, ανάμεσά τους η Britney Spears, η Christina Aguilera και η Sarah Jessica Parker, όμως δεν γεννήθηκε τότε, αλλά ουσιαστικά αναβίωσε από τα 80s, επομένως δεν αποτελεί ξεκάθαρη τάση της δεκαετίας των 00s.

Το crimped hair look επιτυγχάνεται κυρίως με τη χρήση ειδικών εργαλείων θερμότητας, γνωστών ως τοστιέρες μαλλιών ή crimping irons, τα οποία διαθέτουν πλάκες σε μορφή ζιγκ-ζαγκ. Αυτά τα εργαλεία θερμαίνονται και πιέζουν όλα τα μαλλιά ή τμήματα των μαλλιών, δημιουργώντας τη χαρακτηριστική υφή που έχει statement και ρετρό vibe.

Ωστόσο, hair looks με εξωφρενικό όγκο που δημιουργήθηκαν με το εργαλείο θερμότητας που προαναφέραμε, είδαμε να πρωταγωνιστούν στην επίδειξη του σχεδιαστή Laquan Smith για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2025 και ήταν πολύ εντυπωσιακά στολισμένα με ένα λουλούδι στον κρόταφο. Τo crimped hair look είναι ένα χτένισμα με έντονο ύφος που χαρίζει drama και θεατρικότητα στην εμφάνιση, ειδικά όταν συνδυάζεται με σύγχρονα ρούχα και αξεσουάρ.

Πώς να πετύχετε το crimped hair look

Ξεκινάτε με καθαρά και στεγνά μαλλιά. Χρησιμοποιείτε προστατευτικό προϊόν θερμότητας για να προστατέψετε τα μαλλιά σας από τις υψηλές θερμοκρασίες του crimping iron. Χωρίζετε τα μαλλιά σε μικρά τμήματα και εφαρμόζετε το εργαλείο crimping από τις ρίζες προς τις άκρες, πιέζοντας για λίγα δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία σε όλο το κεφάλι. Καλή επιτυχία!