Αρκετοί άνδρες επιλέγουν να έχουν ένα αξύριστο look, είτε με γένια μερικών ημερών, είτε με μούσι και η αλήθεια είναι πως πάρα πολλές γυναίκες προτιμούν αυτό το αρρενωπό look, αρκεί να είναι περιποιημένο. H αλήθεια είναι πως οι άνδρες με μούσι πλέον ασχολούνται αρκετά με την εμφάνισή τους και πηγαίνουν σε Barber Shops, όπου ανθίζει η κουλτούρα του grooming και του trimming.

Ωστόσο, η περιποίηση σε ένα μούσι οφείλει να είναι καθημερινή και να μη γίνεται μόνο στον μπαρμπέρη, για να παραμένει καθαρό και να μυρίζει όμορφα. Γι’ αυτό υπάρχουν αρκετά προϊόντα στο εμπόριο τα οποία μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος στο σπίτι κατά τη ρουτίνα ομορφιάς του και να προσφέρει στα γένια του απαλή υφή, ενυδάτωση, λάμψη και ωραίο άρωμα.

Η περιποίηση της γενειάδας είναι σημαντική, για να διατηρείται υγιής, καθαρή και καλοσχηματισμένη. Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό σαμπουάν για γενειάδα ή ένα ήπιο σαμπουάν, για να καθαρίσετε το μούσι σας. Πλένετε τη γενειάδα σας τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα, για να απομακρύνετε τα υπολείμματα και τη βρομιά. Εφαρμόστε μαλακτικό για να διατηρήσετε τις τρίχες απαλές και ενυδατωμένες, μειώνοντας την ξηρότητα και τον κνησμό.

Εφαρμόστε έλαιο γενειάδας καθημερινά για να ενυδατώσετε τις τρίχες και το δέρμα κάτω από αυτές. Αυτό βοηθά στην πρόληψη της ξηρότητας, της πιτυρίδας και του κνησμού. Επιλέξτε ένα έλαιο με φυσικά συστατικά, όπως έλαιο jojoba, αργκάν ή καρύδας, για καλύτερα αποτελέσματα. Το βάλσαμο γενειάδας (balm) προσφέρει ενυδάτωση και ταυτόχρονα βοηθά στο σχήμα και την ευθυγράμμιση της γενειάδας. Είναι ιδανικό για πιο μακριές γενειάδες που χρειάζονται περισσότερη υποστήριξη.

Χρησιμοποιήστε μια χτένα ή βούρτσα γενειάδας, για να ξεμπερδέψετε τις τρίχες και να διατηρήσετε τη γενειάδα σας καλοσχηματισμένη. Το χτένισμα βοηθά, επίσης, στη διανομή του ελαίου και του βάλσαμου ομοιόμορφα. Επιλέξτε μια βούρτσα με φυσικές τρίχες για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος.
Χρησιμοποιήστε ένα ψαλίδι ή ένα trimmer για να διατηρήσετε το σχήμα της γενειάδας σας. Κόψτε τις ατίθασες τρίχες και δημιουργήστε καθαρές γραμμές γύρω από τα μάγουλα και τον λαιμό. Για πιο ακριβή σχήματα, επισκεφτείτε έναν επαγγελματία μπαρμπέρη.

Οι προτάσεις μας

Balm Για Γένια – Reuzel – Clean & Fresh 35g / 1.3oz 13.18€ 
Balm Για Γένια (Beard Balm) – Oak – *Organic **Preservative 50 ml / 1.7 fl. oz. 35€  
Balm Για Γένια – Captain Fawcett – John Petrucci’s Nebula 60ml 24€  
Balm Για Γένια – Dr. K. – Με άρωμά Μέντα (Original) 50g 14.95€  
Balm Για Γένια – Truefitt And Hill – Gentleman’s 50ml 29.90€