Το «βαρετό» μανικιούρ αναφέρεται σε μανικιούρ που χρησιμοποιεί απλά, ουδέτερα ή παραδοσιακά σχέδια και χρώματα. Σε αντίθεση με τα έντονα, πολύχρωμα ή περίτεχνα σχέδια που συχνά τραβούν την προσοχή, το «βαρετό» μανικιούρ εστιάζει στην απλότητα και τη διαχρονική κομψότητα.

Θα περίμενε κανείς λόγω της εποχής να ασχοληθούμε με νύχια σε έντονες αποχρώσεις, τα οποία εντυπωσιάζουν και κάνουν αντίθεση με τη μαυρισμένη επιδερμίδα μας (η αλήθεια είναι ότι το έχουμε κάνει ήδη σε αυτό το άρθρο), παρόλα αυτά το «βαρετό» μανικιούρ είναι τάση γι’ αυτό το καλοκαίρι και είναι επίσης γνωστό ως «royal» μανικιούρ, καθώς το προτιμούν οι «γαλαζοαίματες», επειδή τα βασιλικά πρωτόκολλα δεν επιτρέπουν τα bold νύχια.

Τα χαρακτηριστικά του «βαρετού» μανικιούρ

Περιλαμβάνει χρώματα όπως nude, μπεζ, ανοιχτό ροζ, γκρι και λευκό, καθώς αυτά τα χρώματα είναι διαχρονικά και ταιριάζουν με κάθε στιλ και περίσταση. Συνήθως επιλέγεται ένα χρώμα για ολόκληρο το νύχι, ενώ το γαλλικό μανικιούρ είναι μια κλασική επιλογή που παραμένει πάντα κομψή και διακριτική. Περιλαμβάνει μόνο μικρές διακριτικές λεπτομέρειες, όπως μια λεπτή γραμμή ή ένα μικρό σχέδιο σε ένα μόνο νύχι. Τα νύχια μπορεί να έχουν ένα απλό γυαλιστικό ή ένα διάφανο βερνίκι για φυσική εμφάνιση.

Τα ουδέτερα χρώματα είναι λιγότερο πιθανό να δείξουν σημάδια φθοράς ή ξεφλουδίσματος. Οι μικρές ατέλειες δεν φαίνονται τόσο εύκολα και είναι εύκολες να επιδιορθωθούν. Είναι ιδανικό για καθημερινές εμφανίσεις και επαγγελματικά περιβάλλοντα. Ταιριάζει με οποιοδήποτε ντύσιμο, από casual μέχρι επίσημο. Η απλότητα είναι πάντα στη μόδα και δίνει μια φινετσάτη εμφάνιση. Αναδεικνύει τη φυσική ομορφιά των νυχιών χωρίς υπερβολές και φυσικά ταιριάζει σε όλες τις ηλικίες.


Το «βαρετό» μανικιούρ δεν είναι απαραίτητα βαρετό. Αντίθετα, μπορεί να είναι εξαιρετικά κομψό και πρακτικό, προσφέροντας μια καθαρή και εκλεπτυσμένη εμφάνιση που ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Είναι μια ασφαλής επιλογή για όσες προτιμούν τη διαχρονική αισθητική και την ευκολία στη συντήρηση των νυχιών τους.