Γύρω στο 2005, όπου κι αν κοιτούσες έβλεπες γυναίκες να κρατούν τσάντες Longchamp Le Pliage σε όλα τα μεγέθη και χρώματα. Προσωπικά είχα αγοράσει δυο μαύρες: Mία σε μικρό και μία σε μεσαίο μέγεθος. Μερικά χρόνια μετά η τάση άρχισε να ξεθωριάζει και η τσάντα που είχε εκτός των άλλων την ιδιότητα να διπλώνεται και να μεταμορφώνεται σε ένα μικρό ορθογώνιο φακελάκι ώστε να αποθηκεύεται ή να μεταφέρεται εύκολα έχασε το θρόνο και μπήκε στις ντουλάπες απ’ όπου όπως φαίνεται ξαναβγαίνει.

Η γενιά z, άρχισε να δείχνει στο TikTok διάφορες τσάντες Longchamp Le Pliage -που προσωπικά θεωρώ πως τις βρήκαν στη γκαρνταρόμπα της μαμάς – και άρχισε να επαναφέρει το trend μια άλλης εποχής. Σχεδόν είκοσι χρόνια μετά, η απλή, λειτουργική και διαχρονική αυτή τσάντα ξαναβρίσκει μια θέση στον ήλιο και αναγνωρίζεται από τη νέα γενιά του fashion crowd ως ένα αξεσουάρ που έχει ξανά την ευκαιρία να πρωταγωνιστήσει στα πράγματα της μόδας του σήμερα. Μεταξύ μας η Le Pliage ήταν μια όμορφη και πρακτική τσάντα. Το μόνο πρόβλημα τότε ήταν πως πραγματικά παραφορέθηκε.

Οι σύγχρονες TikTokers λοιπόν αναγεννούν την Le Pliage από τις στάχτες της και πιο συγκεκριμένα προτιμούν το πιο μικρό σχέδιο, το Le Pliage Pouch, στο οποίο προστέθηκαν διάφορες αλυσίδες και λουριά για να την μεταμορφώσουν από μια τσάντα χειρός και ώμου σε μια crossbody bag. Καθώς λοιπόν οι παλιές μικρές Le Pliage μετατρέπονται σε τσάντες ταχυδρόμου, δειλά δειλά ξαναέρχονται στο προσκήνιο και το μεγαλύτερα μεγέθη- και μπορώ να νιώθω τυχερή που τότε αγόρασα και τα δυο.

Η συγκεκριμένη τάση ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και οφείλεται μάλλον στο ότι αυτές οι τσάντες ήταν προσιτές, λειτουργικές και διαχρονικές συνδυάζοντας το quiet luxury που τόσο πολύ επιδιώκει η γενιά z, την προσγειωμένη οικονομική συνείδηση που πλέον είναι ανάγκη καθώς βιώνουμε μια εποχή με πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες και την προσαρμοστικότητα στις καθημερινές σύγχρονες ανάγκες.

@less.dw

The black one clearly has gone through a lot during the years and I need to clean it 😂 but that’s why I will always be a @Longchamp Le Pliage girly, they last 😄 #workfit #fashioninspo #longchamp

♬ ESPRESSO – ✈️🪩

Σε περίπτωση που έχετε μια Longchamp Le Pliage από τα παλιά, ώρα να πάψετε να αναρωτιέστε τί να την κάνετε. Προσωπικά την κοιτούσα πολλές φορές και το σκεφτόμουν. Τώρα τουλάχιστον θα μπορέσω να την ξανακρατήσω. Αν όχι στη νέα crossbody εκδοχή της, έστω με τον τρόπο για τον οποίο αρχικά σχεδιάστηκε.