Είτε τσουρέκι είτε κέικ, η βασιλόπιτα δε γίνεται να λείπει από το γιορτινό τραπέζι της Πρωτοχρονιάς. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με μια βασιλόπιτα που θα φτιάξετε εσείς, με άρωμα μαστίχας!
Υλικά:
* 1 κούπα βούτυρο ή βιτάμ
* 2 κούπες ζάχαρη
* 3 κούπες αλεύρι Αλατίνη
* 1 κούπα γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
* 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
* 4 αβγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
* μαστίχα Χίου σε σκόνη
* 1 νόμισμα (μια χρυσή λίρα, δεν είναι και κακή ιδέα ε;)
Εκτέλεση:
* Χτυπάμε πολύ καλά (με το μίξερ) το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε και το γάλα. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τη μαστίχα (εγώ βάζω περίπου 3/4 κουτ. γλυκού) και τα προσθέτουμε συνεχίζοντας το χτύπημα.
* Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι Νο 28 ή 30 και το ψήνουμε στους 180ο C για μία περίπου ώρα.
Το νόμισμα το βάζω μόλις βγάλω τη βασιλόπιτα από το ταψί, που είναι γυρισμένη ανάποδα. Προτιμήστε να τη γαρνίρετε με σχέδια που θα κάνετε με σαντιγί και όχι με ζάχαρη άχνη.