Τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα πέρα από τα παραδοσιακά γλυκά μπορείτε να προσφέρετε στους καλεσμένους σας και πολύ ωραία σοκολατάκια από τα χεράκια σας.
Υλικά:
200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
200γρ. έτοιμα κουλουράκια κανέλας
40γρ. κρέμα γάλακτος
40γρ. λικέρ cherry
150γρ. αμύγδαλα ψιλοτριμμένα
150γρ. καρυδόψιχα ψιλοτριμμένη
50γρ. ζάχαρη
4-5 κουταλάκια σούπας κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
1. Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Την αφήνετε να κρυώσει λίγο και να σφίξει ελαφρά. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε την κρέμα και το brandy και τα βράζετε μαζί ανακατεύοντας συνέχεια.
2. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει. Βγάζετε το μείγμα από την φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει. Αμέσως το ρίχνετε μέσα στο μείγμα της χλιαρής σοκολάτας, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να γίνει ομοιογενές. Το αφήνετε να κρυώσει και παίρνετε τα κουλουράκια κανέλας και τα κάνετε σκόνη στο μίξερ.
3. Ρίχνετε τα τριμμένα κουλούρια μέσα στο μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να γίνει ομοιογενές. Το αφήνετε να κρυώσει. Πουδράρετε τα χέρια σας με σκόνη κακάο και πλάθετε μικρά μπαλάκια.
4. Απλώνετε την ψιλοτριμμένη καρυδόψιχα και αμυγδαλόψιχα σε ένα πιάτο και κυλάτε μέσα τα μπαλάκια σοκολάτας.