Μια εύκολη συνταγή για κουλουράκια κανέλας τα οποία μπορείτε να διακοσμήσετε όπως εσείς θέλετε.
ΥΛΙΚΑ:
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 αβγά
1 τσιμπιά αλάτι
1 κουταλιά τριμμένη κανέλα
1/2 φλιτζάνι φρέσκο βούτυρο
Εκτέλεση:
1.Δουλέψτε τη ζάχαρη μαζί με το βούτυρο,
2.Χτυπήστε καλά τα αυγά και προσθέστε τα, το μπέικιν πάουντερ, σιγά σιγά το αλεύρι , την κανέλα, και τέλος το αλάτι.
3.Δουλέψτε καλά το μείγμα και προσθέστε τη βανίλια.
4.Ανοίξτε το φύλλο χοντρό πάνω σε αλευρωμένο τραπέζι και κόψτε κουλουράκια σε διάφορα σχέδια.
5.Πασπαλίστε τα κουλουράκια με λίγη ζάχαρη και ψήστε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Μπορείτε να διακοσμήσετε τα κουλουράκια με γλάσο. Για να φτιάξετε το γλάσο, βάλτε σ’ ένα μπολ την άχνη ζάχαρη και ρίξτε λίγο λίγο το νερό, ανακατεύοντας με σύρμα, μέχρι το γλάσο να έχει την επιθυμητή για εσάς πυκνότητα. Μπορείτε να προσθέσετε μια ελάχιστη ποσότητα χρώματος ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο χρώμα αλλά να έχετε υπ’ όψιν σας ότι μια μικρή ποσότητα είναι ικανή να χρωματίσει έντονα όλο το μείγμα. Διακοσμήστε τα κουλουράκια σας όπως εσάς σας αρέσει.