Τα πιο γευστικά Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια είναι αυτά με μέλι και τζίντζερ(πιπερόριζα). Η συνταγή είναι απλή και τα κουλουράκια είναι ιδανικά για μικρά παιδιά.

Υλικά:
250 g ζάχαρη
1/2κουταλάκι βανίλια
300 g αλεύρι
1 πακετάκι μπέικιν πάουντερ
150 g αλεσμένα φουντούκια
3 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκάνισο
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
1/2 κουταλάκι λουλούδι μοσχοκάρυδου
1/2 κουταλάκι κάρδαμο
1 1/2 κουταλάκι τζίντζερ
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
250 ml γάλα
150 γρ. βούτυρο
3 κουταλιές μέλι
4 αυγά

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τα μυρωδικά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ τα φουντούκια και το κακάο.

Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε μέσα το βούτυρο.

Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το ρίχνουμε στο αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε στη συνέχεια τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και το μέλι, ελαφρά ζεστό ώστε να ρέει.

Ζυμώνουμε να γίνει μια ομογενής ζύμη

Απλώνουμε πάνω σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε 15 λεπτά στους 200.

Όταν κρυώσει το κόβουμε σε ότι σχήμα θέλουμε.