Πέντε βήματα που θα σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλά, αλλά και να βελτιώσετε την εμφάνισή σας είναι τα ακόλουθα:

Πίνετε άφθονο νερό

Η άφθονη κατανάλωση νερού κάθε ημέρα βοηθά το δέρμα να φανεί μαλακό, ενυδατωμένο και πιο νεανικό. Παράλληλα, μπορεί να αυξήσει τον ρυθμό με τον οποίο ‘καίγονται’ οι θερμίδες.

Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C

Γνωρίζατε ότι η βιταμίνη C είναι απαραίτητη στην παραγωγή κολλαγόνου; Το κολλαγόνο βοηθά το δέρμα να παραμείνει ελαστικό αλλά σφικτό, χωρίς ραγάδες και ρυτίδες. Τα εσπεριδοειδή, οι φράουλες, οι ντομάτες, το μπρόκολο και το λάχανο είναι τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνη C.

Να πίνετε πράσινο τσάι

Επίσης πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το πράσινο τσάι φαίνεται να μειώνει τη χοληστερόλη, να βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης συγκεκριμένων τύπων καρκίνου. Εάν καταναλώνετε μεγάλες ποσότητες καφέ, προσπαθήστε να αντικαταστήσετε μερικές από αυτές με πράσινο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι το πράσινο τσάι αυξάνει τον μεταβολισμό και έτσι βοηθάει στη μείωση του βάρους.


Πράσινα λαχανικά

Λαχανικά όπως το σπανάκι, τα χόρτα, το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, E, σίδηρο και φυτικές ίνες. Έχουμε ήδη αναφέρει τα θετικά της βιταμίνης C, αλλά εξίσου σημαντική για να δείχνουμε ωραίοι είναι και η λήψη βιταμίνης Α και Ε. Οι βιταμίνες Α και Ε έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες και διατηρούν την υγρασία στα μάτια και το δέρμα. Η βιταμίνη Ε είναι απαραίτητη προκειμένου το δέρμα να δείχνει υγιές, απαλό και νέο.

Γιαούρτι
Το γιαούρτι περιέχει φιλικά βακτήρια, που βοηθούν στην πέψη, βελτιώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και (όταν χρησιμοποιηθεί σαν μάσκα) μπορεί να βοηθήσει στην ενυδάτωση και τον καθαρισμό του δέρματος. Προτιμάτε γιαούρτια χαμηλά σε λιπαρά (2%).