Ο δυσχρωματισμός της περιοχής κάτω από τα μάτια, γνωστό ως «μαύροι κύκλοι» είναι ο εφιάλτης πολλών γυναικών. Παρά το γεγονός ότι μπορεί να οφείλεται σε παθολογικά αίτια, τις περισσότερες φορές οι λόγοι είναι η ύπαρξη αλλεργιών, η συμφόρηση γύρω από τη μύτη ή η κληρονομικότητα.

Φυσικά, ο τρόπος ζωής παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού παράγοντες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου και η κακή διατροφή είναι καθοριστικοί. Ανεξάρτητα από την αιτία, υπάρχει η δυνατότητα να μειωθεί η εμφάνιση των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια σε μικρό ή μεγάλο βαθμό.

Η φυσική λύση
Η μητέρα φύση έχει φροντίσει και για αυτό! Εφαρμόστε στην περιοχή των ματιών κρύα σακουλάκια τσάι, παγάκια τυλιγμένα σε ύφασμα ή φέτες αγγουριού. Ακόμα, τα συμπληρώματα πυκνογενόλη και το εκχύλισμα από σπόρο γκρέιπφρουτ, περιέχουν αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τα αγγεία. Άλλα ωφέλιμα τρόφιμα είναι τα μύρτιλα, τα μούρα, το τσάι (μαύρο και πράσινο), το φραγκοστάφυλο, τα κρεμμύδια, τα όσπρια κι ο μαϊντανός.

Η βιομηχανοποιημένη λύση
Για να τους καλύψετε θα χρησιμοποιήσετε μέικ-απ ή κονσίλερ. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να επιλέξετε το σωστό προϊόν και το σωστό χρωματικό τόνο. Οι επαγγελματίες προτείνουν να χρησιμοποιήσετε ένα τόνο πιο ανοιχτό κονσίλερ από τον τύπο της επιδερμίδας σας, για να εξισορροπείται το αποτέλεσμα. Για να τραβήξετε την προσοχή μακριά από το πρόβλημα, χρησιμοποιείστε μάσκαρα και σκιά στο πάνω βλέφαρο. Αποφύγετε τους τόνους του καφέ σε μολύβι και σκιές γιατί κάνουν τους κύκλους ακόμα πιο έντονους. Προτιμήστε ανοικτούς τόνους που κάνουν τα μάτια να δείχνουν πιο λαμπερά και πιο ξεκούραστα.

Η αντιμετώπιση
Πέρα από την κάλυψη, θα πρέπει να απαλλαγείτε από το πρόβλημα των μαύρων κύκλων. Πρώτα απ’ όλα, φροντίστε να κοιμάστε καλά και να τρώτε υγιεινά. Αν καπνίζετε ή πίνετε πολύ, προσπαθήστε να το ελαττώσετε όσο μπορείτε. Αν δεν υποχωρούν, αυτό σημαίνει ότι σας λείπει κάποια βιταμίνη ή κάποιο θρεπτικό συστατικό. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να βρείτε το κατάλληλο συμπλήρωμα βιταμινών.