Προθερμαίνετε το φούρνο. Βουτυρώνετε μία στρογγυλή φόρμα και μετά ρίχνετε λίγο αλεύρι από πάνω. Χτυπάτε το βούτυρο στο μίξερ και προσθέτετε σιγά-σιγά τη ζάχαρη.

Ρίχνετε ένα-ένα τα αυγά μέχρι να ανακατευτούν καλά στο μείγμα. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού, το αλάτι και τη βανίλια. Ρίχνετε τμηματικά το Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ εναλλάξ με το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα.

Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 1 ώρα. Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει. Φτιάχνετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά.

Περιχύνετε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι σιγά-σιγά και το αφήνετε να απορροφηθεί πλήρως πριν το σερβίρετε.

Υλικά:

500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα),
300 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι ΜΕΒΓΑΛ 10% ή 2%,
5 αυγά,
2 φλιτζάνια ζάχαρη,
250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου,
ξύσμα από 2 λεμόνια,
1 βανίλια,
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Για το σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη,
1 1/2 φλιτζάνι νερό, χυμό από 1 λεμόνι