Θέλετε ένα πρόσωπο λευκό σαν την πορσελάνη, το οποίο θα ακτινοβολεί λάμψη και φρεσκάδα; Κάντε το συγκεκριμένο λευκαντικό πήλινγκ και τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν. Ο λόγος είναι οι ευεργετικές ιδιότητες των υλικών του, οι οποίες δρουν βαθιά στους πόρους του δέρματος και το τρέφουν.

Πιο συγκεκριμένα το λεμόνι είναι πλούσιο σε οξέα, μεταλλικά άλατα και βιταμίνες, ενώ παράλληλα καθαρίζει και λευκαίνει βαθιά το δέρμα. Το αλάτι είναι καταπραϋντικό, συσφιγκτικό και αντισηπτικό, ενώ η ζάχαρη βοηθάει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων.

Θα χρειαστείτε:

– μισό κουταλάκι του γλυκού πολύ λεπτόκοκκο μαγειρικό αλάτι
– 2 κουταλιές της σούπας λεμόνι
– 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη

Τρόπος παρασκευής:

Ανακατέψτε πολύ καλά στο μπλέντερ σας το αλάτι και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν ένα ομογενές μείγμα. Στη συνέχεια αρχίστε να προσθέτετε σιγά σιγά το λεμόνι (όσο χρειαστεί) μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα. Το πήλινγκ σας είναι έτοιμο.

Τρόπος εφαρμογής:

Το βράδυ, αφού καθαρίσετε καλά το πρόσωπο σας, απλώστε το μείγμα. Κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις για 3 λεπτά και αφήστε το να δράσει σαν μια απλή μάσκα για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια ξεβγάλτε το πολύ καλά με χλιαρό νερό και βάλτε την ενυδατική σας κρέμα νυχτός.

Προσοχή: Οι γυναίκες με πολύ λεπτό και ευαίσθητο δέρματα καλό θα είναι να αποφεύγουν τη συχνή χρήση της συγκεκριμένης μάσκας, δηλαδή όχι παραπάνω από μία φορά τον μήνα.

Πηγή: beautetinkyriaki