Για να φτιάξετε υγρό σαπούνι για τα πιάτα χρειάζεστε:
– 200 γραμμάρια πράσινο σαπούνι ή σαπούνι μασσαλίας
– Το τρίβετε, όχι όμως όσο ψιλό τρίβετε το τυρί για μακαρόνια, αλλά σαν να φτιάχνετε τσιπς και τα το βάζετε σε δοχείο που αντέχει τη φωτιά
– Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα, 4 λίτρα νερό και το χύνετε πάνω από τα τριμμένα κομμάτια σαπούνι.
– Περιμένετε να κρυώσει εντελώς το μείγμα νερού με σαπούνι ( περίπου 3 ώρες ) και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν τζελ.
– Προσθέτετε 3 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα, ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε πλαστικά μπουκαλάκια.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 2 σταγόνες αιθέρια έλαια κι αν θέλετε και τα χεράκια σας να μη χαλάσουν, ρίξτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αμυγδάλου ( όχι πικραμύγδαλο )
Πηγή: meacolpa.blogspot