Για να μη γίνεται η φράουλα χίλια κομμάτια όταν πάτε να βγάλετε το κοτσάνι: Θα πάρετε ένα καλαμάκι, θα το περάσετε από κάτω προς τα πάνω και μόλις αυτό αγγίξει το κοτσάνι θα το σπρώξει και θα πάει στο καλό.

Μην ξεχνάτε ποτέ, πως τις φράουλες τις πλένουμε πριν βγάλουμε το κοτσάνι, για να μη χάσουν την υπέροχη γεύση τους, γιατί αν τις πλύνουμε αφού βγάλουμε το κοτσάνι, θα μπει νερό στο εσωτερικό, πράγμα που θα αφαιρέσει και άρωμα και γεύση.

Πηγή:meacolpa.blogspot.com