Η μοναδική σάλτσα ρόκας μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες σαλάτες με μεγάλη ευκολία.
Υλικά
1 ½ φλιτζ. φέτα σε κύβους
1 ½ φλιτζ. λιαστές ντομάτες
1 πακέτο ζυμαρικά
αλάτι, πιπέρι
λίγο βασιλικό
Για τη σάλτσα
1 μικρό ματσάκι ρόκα (μόνο τα πολύ πράσινα φυλλαράκια)
1 σκελίδα σκόρδο
3-5 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.τ.σ. ξίδι λευκό
1 ½ κ.τ.γ. κουκουνάρι
1 κ.τ.σ. τριμμένο πεκορίνο ή κεφαλοτύρι
Ετοιμασία
Βράζετε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζετε. Στη συνέχεια ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες. Μόλις τα ζυμαρικά στραγγίσουν και κρυώσουν εντελώς, τα αδειάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε τη φέτα, τις ντομάτες και το βασιλικό. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και τα βάζετε στο ψυγείο.
Για τη σάλτσα ρίχνετε σε ένα μπλέντερ τη ρόκα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το ξίδι, το κουκουνάρι και το τυρί και τα πολτοποιείτε.
Βγάζετε τα ζυμαρικά από το ψυγείο και τα περιχύνετε με τη σάλτσα. Αμέσως μετά σερβίρετε.
Πηγή: myworld.gr