Μία τάρτα διαφορετική από τις άλλες που σίγουρα θα τη λατρέψουν

Υλικά

• 150 γρ ζάχαρη
• 200 γρ αλεσμένα αμύγδαλα
• 5 αυγά
• Ξύσμα λεμονιού από ένα λεμόνι
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• Καραμελωμένα αμύγδαλα σε φέτες (για το πασπάλισμα)

Εκτέλεση
• Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
• Χτυπάμε τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.
• Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, τη κανέλα, τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά
• Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και τα προσθέστε στο μίγμα ανακατεύοντας απαλά.
• Βάζουμε το μίγμα σε μία λαδωμένη ταρτιέρα. Την τοποθετήστε στο προθερμασμένο φούρνο στους 150 ° C και σιγοψήνουμε για μια ώρα.

Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καραμελωμένα αμύγδαλα.

Πηγή: greekmasa.gr