Μία συνταγή με σίγουρη επιτυχία!

Υλικά:

1 πακέτο λιγκουίνι
1/2 kg γαρίδες φρέσκες (όχι κατεψυγμένες)
1 (στο είδος) τρίχρωμες πιπεριές
50 με 80 γρ. άνιθο (ανάλογα με την προτίμησή σας)
3 σφηνάκια ούζο
350 ml κρέμα γάλακτος
100 γρ. ψίχα αμυγδάλου
αλάτι- πιπέρι
βούτυρο για σωτάρισμα και για τα λιγκουίνι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα λιγκουίνι al dente (περίπου 8 λεπτά). Τα βουτυρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφήνοντας το πρώτο (κάτω από το κεφάλι) και το τελευταίο (πριν την ουρά) κομμάτι κέλυφος επάνω στη γαρίδα. Αυτό γίνεται για να μη διαλυθεί κατά το σωτάρισμα και το μαγείρεμα.

Κόβουμε τις πιπεριές λωρίδες και ψιλοκόβουμε τον άνιθο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τις πιπεριές (χαμηλή θερμοκρασία). Όταν μαλακώσουν λίγο σηκώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την ψίχα και τις γαρίδες. Μόλις πάρουν χρώμα οι γαρίδες και πετάξουν τα υγρά τους σβήνουμε με ούζο. Αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

Αφαιρούμε τις γαρίδες και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τον άνιθο. Χαμηλώνουμε την φωτιά να σιγοβράσει.

Θα είναι έτοιμο μόλις έχει πήξει λίγο. Μπορούμε να ρίξουμε τη σάλτσα μέσα στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά ή να την σερβίρουμε από πάνω μαζί με τις γαρίδες.

Πηγή: greekcook.gr