Ένα νόστιμο επιδόρπιο για μετά το φαγητό…

Υλικά:

Για την ζύμη:

500γρ. Αλεύρι
230μλ Γάλα
110γρ. Βούτυρο
90γρ. Ζάχαρη
1 τετραγωνάκι μαγιά (42γρ.)
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι

Για την γέμιση:

200γρ. Αμύγδαλα αλεσμένα
100γρ. Ζάχαρη
1 βανίλια
2 κουτ. Σούπας κακάο
2 κουτ. Σούπας κανέλα
Λίγο άρωμα ρούμι
1 κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε λίγο το γάλα με το βούτυρο. Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε την μαγιά και ανακατεύουμε με 1 κουταλιά του γλυκού και το μισό μείγμα γάλα/βουτήρου. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπόλ το αλεύρι, κάνουμε ένα βαθούλομα στην μέση και ρίχνουμε το μείγμα της μαγιάς. Ανακατεύουμε λίγο με το αλεύρι που έχει κολλήσει στα τοιχώματα του μπόλ και το αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο.

Έπειτα προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά και ζυμώνουμε καλά, σκεπάζουμε πάλι και το αφήνουμε για 30 λεπτά το ζυμάρι.

Τώρα ετοιμάζουμε την γέμιση. Πρώτα χτυπάμε καλά την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι, ΟΧΙ με μίξερ.

Ανοίγουμε την ζύμη σε ορθογώνιο παραλληλόγραμμο, αλείφουμε με βούτυρο και απλώνουμε επάνω την γέμιση.Το κάνουμε ρολό τώρα και κόβουμε σε φέτες 2-3 εκατοστά και τα πατάμε λίγο να καθίσουν.

Βάζουμε τα σαλιγκαράκια μας σε ένα ταψί στο οποίο θα απλώσουμε χαρτί ψησίματος. Τα αφήνουμε 15 λεπτά πάλι να ξεκουραστούν κι έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

Όταν κρυώσουν ρίχνουμε ζάχαρη άχνη αν θέλουμε!

Πηγή: greekmasa.gr