Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και αποκτήστε το τέλειο πεντικιούρ ισάξιο του επαγγελματικού.

Απλώστε πάνω στα νύχια σας λαδάκι ή ενυδατική κρέμα. Βυθίστε τα πόδια σας σε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και μια κουταλιά μαγειρική σόδα για 15 λεπτά. Έτσι θα τα βοηθήσετε να μαλακώσουν οι σκληρύνσεις. Αμέσως μετά σκουπίστε με μια πετσέτα απαλά και αφαιρέστε τα σκληρά σημεία με μια ράσπα τρίβοντας προς μια κατεύθυνση.

Κόψτε τα νύχια σας τετράγωνα και όχι σε κάποιο άλλο σχήμα, για να μην μπαίνουν μέσα στο δέρμα. Με το ειδικό εργαλείο σπρώξτε τα πετσάκια προς τα κάτω και αφαιρέστε τα με μία ειδική πένσα. Χρησιμοποιώντας μια χάρτινη λίμα, λιμάρετε τα νύχια σας ακολουθώντας επίσης μια συγκεκριμένη φορά.

Απλώστε σε ένα βαμβάκι ασετόν και καθαρίστε την επιφάνεια των νυχιών σας. Τρίψτε τα νύχια σας με ένα buffer και τα πλαϊνά. Διαχωρίστε τα δάχτυλα των ποδιών σας με το ειδικό σφουγγαράκι ή αν δεν έχετε ξεχωρίστε τα με χαρτί. Απλώστε πρώτα μια διάφανη βάση και έπειτα το χρώμα της επιλογής σας, αφήνοντας ένα χιλιοστό έτσι ώστε να μην λερωθεί το δέρμα.

Για να διαρκέσει περισσότερο το χρώμα ολοκληρώστε με top coat. Αν λερωθήκατε, διορθώστε το με λίγο ασετόν που έχετε βάλει πάνω σε μία μπατονέτα. Είστε έτοιμες να αποκαλύψετε τα πόδιά σας!

Πηγή: myworld