Μία πολύ γρήγορη συνταγή, μόλις σε μισή ώρα είναι έτοιμα!

ΥΛΙΚΑ (40-45 κουλουράκια)

1 ποτήρι ελαιόλαδο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη
400 γρ. quakers νιφάδες βρώμης αλεσμένες
400 γρ. φαρίνα ολικής άλεσης
αλεύρι ολικής άλεσης όσο πάρει (περίπου 600γρ. +)
1- 1,5 κουταλιά σούπας κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Ξύσμα από βιολογικό πορτοκάλι
μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
(προαιρετικά) σουσάμι για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το χυμό πορτοκαλιού και μέσα σε αυτό τη σόδα.
2. Αφού αφρίσει η σόδα, προσθέτουμε την κανέλα, το κονιάκ, το λάδι, τη ζάχαρη και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
3. Προσθέτουμε το αλεσμένο σε μπλέντερ κουάκερ και ανακατεύουμε.
4. Ρίχνουμε και τη φαρίνα και ανακατεύουμε.
5. Ρίχνουμε σιγά σιγά και το αλεύρι ολικής, όσο πάρει, τόσο ώστε να μας γίνει η ζύμη εύπλαστη και να μην κολλά στα χέρια. Ίσως χρειαστεί όλη η ποσότητα αλευριού.
6. Πλάθουμε σε κουλουράκια σχήματος που επιθυμούμε (όχι πολύ μεγάλα γιατί φουσκώνουν αρκετά, μεσαίο μέγεθος τα κάνουμε).
7. Τα απλώνουμε σε ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα με λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα μας φουσκώσουν.
8. Αν θέλουμε πριν τα βάλουμε για ψήσιμο αλείφουμε με λίγο νερό και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
9. Ψήνουμε σε μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις, για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά!

140 θερμίδες / 20 υδατάνθρακες

Πηγή: lightsintages.blogspot.com