Πρόκειται για μία μαρμελάδα που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα γιατί δεν έχει απλά ζάχαρη και φρούτο αλλά και καλής ποιότητος κρασί που της προσδίδει εξαιρετική δροσιά και γεύση!
Συστατικά
1 κιλό βανίλιες χωρίς φλούδα και κουκούτσι, κομμένες σε κομματάκια
2 1/2 κούπες κόκκινο ξηρό κρασί
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 της κούπας νερό
1 ξύλο κανέλας
10 γαρύφαλλα
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
Δένουμε τα μπαχαρικά σε ένα κομμάτι τούλι. Βάζουμε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα εκτός από το λεμόνι.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά (στο 2), και ανακατεύουμε συχνά να μη μας κολλήσει μέχρι να δέσει όπως η κάθε μαρμελάδα.
Λίγα λεπτά πριν κατεβάσουμε το σκεύος από την κουζίνα, ρίχνουμε το λεμόνι.
Ρίχνουμε σταγόνες από το σιρόπι σε ένα παγωμένο πιατάκι κι αν δεν κυλάει έχει δέσει, αλλιώς επαναλαμβάνουμε.
Πηγή: sintagespareas.gr