Τώρα το καλοκαίρι, μία γρανίτα είναι ό,τι πρέπει αφού προσφέρει τη δροσιά ενός παγωτού αλλά όχι και τις θερμίδες του!
Υλικά:
5-6 ροδάκινα
5 κ.σ. ζάχαρη άχνη
100 ml. χυμό πορτοκάλι
λίγη βανίλια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίζουμε τα ροδάκινα, τους βγάζουμε το κουκούτσι και τα κόβουμε στα 4 για να τα αλέσουμε. Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα λιώνουμε. Ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μίγμα σε πλαστικο σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 1-1 ½ ώρα ανάλογα με τη θερμοκρασία της κατάψυξης. Την βγάζουμε από την κατάψυξη και την αλέθουμε ξανά.
Την ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για αλλη 1 ώρα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πηγή: greekcook.gr