Όσοι λατρεύετε τα γλυκά του κουταλιού, αυτή είναι μία συνταγή για εκπληκτικό κερασάκι!

Υλικά συνταγής μαγειρικής:

1 1/4 κιλού κεράσια
1 1/4 κιλού ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 κουταλάκι χυμός λεμονιού
2 βανίλιες

Εκτέλεση συνταγής – μαγείρεμα:

Αγοράζετε πετροκέρασα μεγάλα και σκληρά. Τα ρίχνετε σε κατσαρόλα μα μπόλικο νερό να πλυθούν καλά και τα καθαρίζετε απο τα κοτσάνια.

Αφαιρείτε τα κουκούτσια τους με προσοχή να μη λιώσουν τα κεράσια(αυτό γίνεται με μια φουρκέτα). Βάζετε τη ζάχαρη με το νερό να βράσει.(Ανακατεύετε στην αρχή για να μη κολλήσει η ζάχαρη).

Αφού δέσει η ζάχαρη,κατεβάζετε απο τη φωτιά και όταν μισοκρυώσει,ρίχνετε τα κεράσια και βράζετε σε δυνατή φωτιά να δέσει πάλι το σιρόπι.

Ξαφρίζετε,ρίχνετε το χυμο του λεμονιού και αφού πάρει 1-2 βράσεις,κατεβάζετε απο τη φωτιά,προσθέτετε τη βανίλια και αφήνετε να κρυώσει το γλυκό.

Σερβίρετε τότε σε βάζα.

Πηγή: sidages.gr