Για να φτιάξετε υγρό σαπούνι για τα πιάτα θα χρειαστείτε 200 γραμμάρια πράσινο σαπούνι ή σαπούνι Μασσαλίας, μαγειρική σόδα και αιθέρια έλαια.
Τρίβουμε το πράσινο σαπούνι ή το σαπούνι Μασσαλίας, όχι όμως όσο ψιλό τρίβετε το τυρί για μακαρόνια, αλλά σαν να φτιάχνετε τσιπς και τα το βάζετε σε δοχείο που αντέχει τη φωτιά.
Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα, 4 λίτρα νερό και το χύνετε πάνω από τα τριμμένα κομμάτια σαπούνι. Περιμένετε να κρυώσει εντελώς το μείγμα νερού με σαπούνι ( περίπου 3 ώρες ) και χτυπάτε μέχρι να γίνει σαν τζελ.
Προσθέτετε 3 κουταλιές του γλυκού μαγειρική σόδα, ανακατεύετε καλά και το βάζετε σε πλαστικά μπουκαλάκια. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε 2 σταγόνες αιθέρια έλαια κι αν θέλετε και τα χεράκια σας να μη χαλάσουν, ρίξτε 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο αμυγδάλου ( όχι πικραμύγδαλο )
Κάθε φορά που θα χρησιμοποιείτε το σαπούνι που φτιάξατε, να ανακινείτε καλά το μπουκαλάκι
Πηγή: meacolpa.blogspot.com