Σκοπεύετε να του κάνετε το τραπέζι; Αν ανήκετε στην κατηγορία των γυναικών που θα καλέσετε το σύντροφό σας στο σπίτι για ένα ρομαντικό δείπνο, μην ξεχάσετε το γλυκό. Και φυσικά το γεγονός ότι ο έρωτας περνάει πάντα από το στομάχι.

Και γι’ αυτό εμείς σας προτείνουμε ένα υπέροχο γλυκό με ανθότυρο, λεμόνι και φρούτα για να τον αφήσετε με το στόμα ανοιχτό…

Υλικά για τη ζύμη

ξύσμα από 1-2 λεμόνια (βιολογικά)
60 γρ. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
1 αυγό
½ κ.τ.γ. μπέικινγκ πάουντερ
25 γρ. ζάχαρη
χυμός από μισό λεμόνι

Φτιάξτε τη ζύμη

Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιογενές. Στη συνέχεια βάλτε το σε μια φόρμα και ψήστε το για 40 λεπτά στους περίπου 180 βαθμούς. Αφού γίνει, το βγάζετε και το αφήνετε να κρυώσει σε μια σχάρα ή σε μια πετσέτα.

Για την κρέμα

Βρέχετε τα φρούτα με το κονιάκ, προσθέτετε το ανθότυρο, την αμυγδαλόσκονη και τα ανακατεύετε καλά. Μουσκεύετε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό και την στραγγίζετε. Ζεσταίνετε το γάλα με τη βανίλια σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά. Αφαιρείτε το ξυλάκι βανίδια και μετά διαλύετε τη ζελατίνα και τη ζάχαρη στο γάλα. Το ενώνετε με το μείγμα του τυριού και το βάζετε στη φόρμα στο ψυγείο να πήξει. Βάζετε τη βάση μέσα στη φόρμα και ξεφορμάρετε το γλυκό όλο μαζί.
Μπορείτε εάν θέλετε να το αλείψετε με κάποια υπόξινη μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Πηγή: www.glykokyriakis.gr/