Εάν θέλετε να φτιάξετε ένα επιδόρπιο, το οποίο να μην χρειάζεται πολύ χρόνο προετοιμασίας, τότε τα σοκολατάκια με δαμάσκηνα είναι η κατάλληλη επιλογή.
Υλικά (για 25-30 κοµµάτια)
• 50 γρ. βούτυρο φρέσκο αγελαδινό
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 κρόκους αβγών
• 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
• 3 κ.τ.σ. µπράντι
• 200 γρ. δαµάσκηνα χωρίς κουκούτσια
Ετοιµασία
1. Στρώνετε µια επιφάνεια ή ένα δίσκο µε λαδόκολλα ή αλουµινόχαρτο και σε ένα µπολ χτυπάτε µε σύρµα ή µίξερ το µαλακωµένο βούτυρο µε τους κρόκους των αβγών και τη ζάχαρη άχνη µέχρι να ασπρίσει.
2. Λιώνετε τη σοκολάτα σε µπεν µαρί, δηλαδή βάζοντάς την σε ένα κατσαρολάκι, το οποίο τοποθετείτε σε µια µεγαλύτερη κατσαρόλα µε νερό που βράζει.
3. Ρίχνετε τη λιωµένη κουβερτούρα-σοκολάτα στο µείγµα του βουτύρου µαζί µε το µπράντι και ανακατεύετε απαλά µε ξύλινη σπάτουλα ώστε να σχηµατιστεί ένα οµοιογενές µείγµα.
4. Με µια λαβίδα βυθίζετε ένα-ένα τα δαµάσκηνα µέσα στο µείγµα της σοκολάτας και τα τοποθετείτε πάνω στο αλουµινόχαρτο. Τα αφήνετε να κρυώσουν για 3-4 ώρες εκτός ψυγείου και έπειτα τα τοποθετείτε σε µικρά κουτιά.
25′ χρόνος προετοιμασίας
120 θερµίδες
Πηγή: myworld