Τα λαχανικά και ιδιαίτερα αυτά που έχουν πράσινο χρώμα συγκρατούν στα φύλλα τους μικροποσότητες χώματος, οι οποίες δεν βγαίνουν εάν τα καθαρίσουμε κάτω από τη βρύση. Ο σωστός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι είναι πλήρως καθαρά τα λαχανικά είναι να μουλιάσετε τα φύλλα σε μια λεκάνη νερό. Με τον τρόπο αυτό θα παρατηρήσετε ότι στο κάτω μέρος της λεκάνης θα μαζευτεί το χώμα.

Επαναλάβετε τη διαδικασία 1-2 φορές ακόμη και τα λαχανικά θα είναι έτοιμα για κατανάλωση.