Η περιποίηση της επιδερμίδας το φθινόπωρο απαιτεί μερικές προσαρμογές στη ρουτίνα περιποίησής σας λόγω της μετάβασης από τον καλοκαιρινό και πιο ζεστό καιρό στο φθινοπωρινό και πιο δροσερό.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρείτε μερικές έξυπνες συμβουλές για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας υγιή και λαμπερή -και το φθινόπωρο.

Ενυδάτωση

Ο πιο κρύος και ξηρός καιρός του φθινοπώρου, και εν συνεχεία του χειμώνα, μπορεί να ξηραίνει την επιδερμίδα, οπότε είναι σημαντικό να διατηρείτε το επίπεδο υγρασίας της. Πίνετε αρκετό νερό και χρησιμοποιήστε ενυδατική κρέμα καθημερινά.

Καθαρισμός

Χρησιμοποιήστε έναν απαλό καθαριστικό προϊόν που δεν θα αφαιρέσει τα φυσικά έλαια του δέρματός σας. Καθαρίστε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα.

Απολέπιση

Το φθινόπωρο είναι καλή εποχή για απολέπιση της επιδερμίδας. Χρησιμοποιήστε απαλό απολεπιστικό για να αφαιρέσετε νεκρά κύτταρα και να βελτιώσετε την υφή του δέρματός σας.

Προστασία από τον ήλιο

Ακόμη και το φθινόπωρο, οι ακτίνες UV μπορούν να βλάψουν το δέρμα σας. Γι’ αυτό χρησιμοποιήστε αντηλιακό καθημερινά, ιδίως αν περνάτε πολύ χρόνο στον ήλιο.

Εφαρμογή ενυδατικής κρέμας

Περιποίηση προσώπου

Μετά τον καθαρισμό, εφαρμόστε ενυδατική κρέμα πριν από το μακιγιάζ και πριν πάτε για ύπνο. Η ενυδάτωση αποτελεί το κλειδί για μια λαμπερή επιδερμίδα.

Προσοχή στο νερό

Το ζεστό νερό μπορεί να ξηραίνει το δέρμα. Προσπαθήστε να πλένετε το πρόσωπό σας με χλιαρό νερό αντί για καυτό.

Συμπληρώματα διατροφής

Ενίσχυση της επιδερμίδας με συμπληρώματα ωμέγα-3 λιπαρών οξέων και βιταμίνης D, που μπορεί να βοηθήσουν στην υγεία του δέρματος.

Κραγιόν

Κραγιόν

Επιλέξτε ένα υγρό ή κρεμώδες κραγιόν για να αποφευχθούν τα σκασίματα των χειλιών σας τον χειμώνα.

Διατροφή

Μια υγιεινή διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και αντιοξειδωτικά μπορεί να βοηθήσει στην υγεία του δέρματος.

Υγιεινός ύπνος

Αφιερώστε αρκετές ώρες για ύπνο, καθώς ο ύπνος βοηθά στην ανανέωση του δέρματος.

Θυμηθείτε ότι κάθε επιδερμίδα είναι μοναδική, οπότε ενδέχεται να χρειαστεί να προσαρμόσετε αυτές τις συμβουλές στις ατομικές σας ανάγκες. Επιπλέον, στην περίπτωση που αντιμετωπίζετε συγκεκριμένα προβλήματα με το δέρμα σας, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο για εξειδικευμένες συμβουλές.