Όνομα: Γιώργος Κολλιόπουλος. Επάγγελμα: τελειομανής. Όραμα: να κάνει κάτι αποκλειστικό. Και το έκανε. Δημιούργησε ένα ελαιόλαδο πολυτελείας, το «λ/lambda/» το οποίο εξελίσσεται σε ένα πανίσχυρο brand name. Της Μαργαρίτας Τζαγκαράκη Ο ιδρυτής της εταιρείας Speiron, εδώ και λίγα χρόνια έχει κατακτήσει την παγκόσμια αγορά ultra premium προϊόντων, λανσάροντας ένα πολυτελές αγαθό από ελληνικά χέρια. Με ένα λάπτοπ και μέσα από το διαμέρισμά του κατάφερε να διαδώσει το ελληνικό ελαιόλαδο στις διεθνείς αγορές και να κυριαρχήσει στις βιτρίνες του «Harrods» από το 2009.
Λίγα λόγια για το προϊόν
Το «λ /lambda/« είναι το μοναδικό ελληνικό προϊόν που έχει συμπεριληφθεί σε άρθρο του περιοδικού Time μαζί με τρία από τα καλύτερα και ακριβότερα τρόφιμα που υπάρχουν στον κόσμο. Η γνωστή food critic Leslie Brenner των L.A. Times το χαρακτήρισε «εκπληκτικό» ενώ το περιοδικό Wallpaper το αποκάλεσε «κορυφαίων επιδόσεων».