Το πρώτο ζυθοεστιατόριο Ζύθος ήρθε στη ζωή της Θεσσαλονίκης το 1990, στην κεντρική πλατεία των Λαδάδικων. Από το χώρο του έχουν περάσει καλλιτέχνες, πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων -και άλλοι διάσημοι ή μη- όλοι τους μερακλήδες. Όσοι έζησαν εκείνα τα χρόνια του «Ζύθου» μιλούν για ένα ένδοξο στέκι που δίδαξε στην πόλη το καλό φαγητό και την ποιότητα σε ό,τι κι αν αφορά μια επιχείρηση. Ο Ζύθος σου λένε χαρακτηριστικά ήταν το «πρώτο καλό εστιατόριο» της πόλης. Γράφει η Νάντια Μασσαχού Έκτοτε, λοιπόν, κατάφερε να αποτελέσει ένα από τα σημεία αναφοράς της περιοχής προσφέροντας στους αμετανόητους θαμώνες αλλά και τους νέους επισκέπτες φρέσκο καφέ από το πρωί, ποιοτικό φαγητό και παγωμένη μπύρα από το μεσημέρι κι έπειτα. Και φυσικά να αποκτήσει κι ένα «αδερφάκι» το οποίο συναντάμε στην περιοχή του Λευκού Πύργου και έχει μείνει στην ιστορία με το όνομα Ζύθος του Ντορέ.
Είκοσι πέντε χρόνια ιστορίας για το Ζύθο στη Θεσσαλονίκη
Δύο ζυθεστιατόρια που «κρατούν γερά» στην κρίση και κερνούν απλότητα
