Κλείστε τα αεροπορικά σας εισιτήρια από την οθόνη του υπολογιστή σας φθηνά και με την ασφάλεια συναλλαγών της Travel Plan και επισκεφθείτε τους πιο μαγικούς προορισμούς.

Επωφεληθείτε από τα πακέτα προσφορών και επισκεφθείτε μέρη που μαγεύουν τον κάθε επισκέπτη.

Ειδική προσφορά στην Κωνσταντινούπολη  – 5 ημέρες από 199 ευρώ

Μία από τις οµορφότερες πόλεις του κόσµου, πολιτισµικό σταυροδρόµι και η µοναδική πρωτεύουσα που µοιράζεται ανάµεσα σε δύο ηπείρους. Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί µία πόλη – προορισµό που µαγεύει και εθίζει τους επισκέπτες της. Η µαγεία του Βοσπόρου το βράδυ, τα στενά γραφικά σοκάκια, οι πολύχρωµες αγορές και οι µυρωδιές που αναβλύζουν από τα διάφορα µπαχάρια και ναργιλέδες. Μια φαντασµαγορική εµπειρία αισθήσεων. Αναζητήστε την µαγεία αυτή πέρα από τα γνωστά µνηµεία που θα επισκεφθείτε, ανακαλύπτοντας µικρές χαρές στα σοκάκια µε τις ταράτσες να τέµνουν µε τους µιναρέδες και την έντονη ιστορία της Πόλης να ζωντανεύει σε κάθε σας βήµα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
• Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένη πτήση της Aegean Airlines
• Μεταφορά από και προς αεροδρόμιο/ξενοδοχείο με ελληνόφωνο συνοδό
• Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* με πρωινό

Δεν περιλαμβάνονται:
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων 135 ευρώ

Πτήσεις: 07/05: Αθήνα-Κωνσταντινούπολη 15.00-16.10
11/05: Κωνσταντινούπολη-Αθήνα 20.10-21.20

Για την ειδική προσφορά στην Κωνσταντινούπολη πατήστε εδώ.

Βιέννη Μάγιερλινγκ – 5 ημέρες από 489 ευρώ

Aνάκτορα των Αψβούργων και σοκολάτες βιενουά παρέα με κέικ ζάχερ. Αν αυτή είναι η πόλη που έρχεται στο νου σας στην ανάγνωση της λέξης «Βιέννη», κλείστε για μια στιγμή τα μάτια, φέρτε εικόνες από το Βερολίνο των avant garde καλλιτεχνών, από το παριζιάνικο Μαρέ, από την Κοπεγχάγη στα ηλιόλουστά της, χτυπήστε τες στο μπλέντερ της φαντασίας σας και επιστρέψτε στη σκιά του καθεδρικού του Αγίου Στεφάνου, για να ξεκινήσετε την περιήγησή σας στη νέα, νεανική Βιέννη που χάνεται πίσω από μια παραμυθένια γραφικότητα.

1η μέρα: Πτήση στη Βιέννη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Βιέννη. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος στη διάθεσή σας για να γνωρίσετε την πόλη του βαλς και της κλασικής μουσικής. Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι μια πόλη που μαγεύει κάθε επισκέπτη με τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και την αγορά της.

2η μέρα: Βιέννη – Δάση Βιέννης Μάγιερλινγκ

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για μία εκδρομή στα καταπράσινα Δάση της Βιέννης. Θα επισκεφθούμε το κυνηγετικό περίπτερο του Μάγιερλινγκ , γνωστό από το ειδύλλιο της Μαρίας Βετσέρα και του πρίγκιπα Ροδόλφου. Θα περάσουμε από το Μοναστήρι Χέιλιγκενκροϊτς και θα κάνουμε μία σύντομη στάση στη γραφική λουτρόπολη του Μπάντεν. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, απόγευμα και βράδυ στη διάθεση σας.

3η μέρα: Βιέννη

Μετά το πρόγευμα, ξεκινάμε την ξενάγησή μας στην πόλη. Θα επισκεφθούμε την περίφημη Ρίνγκστρασε στο κέντρο της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε την Όπερα και τα χειμερινά ανάκτορα Χόφμπουργκ. Επίσης, θα δούμε το ελληνοπρεπές Κοινοβούλιο, το νεογοτθικό δημαρχείο, την ατμοσφαιρική Βοτίβκιρχε και εν συνεχεία το ανάκτορο Μπελβεντέρε και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, το σήμα κατατεθέν της πόλης. Η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στα ανάκτορα του Σενμπρούν. To βράδυ θα μεταφερθούμε σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία για την Αναστάσιμη λειτουργία και αργότερα θα μεταφερθούμε σε Ελληνικό εστιατόριο για το παραδοσιακό Αναστάσιμο δείπνο , μετά το τέλος μεταφορά στο ξενοδοχείο μας .

4η μέρα: Βιέννη

Μετα το πρόγευμα το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο .Σήμερα θα γίνει πρόταση για προαιρετική εκδρομή στο Σάλτσμπουργκ .
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μετά το τέλος της εκδρομής απόγευμα και βράδυ στη διάθεσή σας.

5η μέρα: Βιέννη- Πτήση επιστροφής

Μετά το πρόγευμα, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
• Διαμονή σε ξενοδοχείο 4*
• Πρόγευμα καθημερινά και ένα δείπνο ( Αναστάσιμο )
• Μεταφορές από/ προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία, εκδρομές/ ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
• Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης
• Τσάντα Travel Plan
• φιλοδωρήματα
• Συνοδός στον τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται:

• φόροι αεροδρομίων • είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
• αχθοφορικά
• ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημειώσεις:

• Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει. *Το Αναστάσιμο δείπνο ισχύει μόνο για το Πάσχα*

Για την προσφορά στη Βιέννη Μάγιερλινγκ πατήστε εδώ.

Πάσχα στη Σμύρνη – 4 ημέρες από 399 ευρώ

Η Σµύρνη αποτελεί την Τρίτη µεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας µετά την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και αποτελεί σηµαντικό εµπορικό λιµάνι στον ανατολικό µυχό του οµώνυµου κόλπου της Σµύρνης. Πρόκειται για µία από τις αρχαιότερες πόλεις της Μεσογείου καθώς η µακραίωνη ιστορία της ξεκίνησε περί το 3000 π.Χ. Το Κονάκ είναι το κέντρο της πόλης, αλλά ταυτόχρονα και το όριο του περάσµατος από την «ευρωπαϊκή» Σµύρνη στην ανατολίτικη. Ο Πύργος του Ρολογιού, το σύµβολο της πόλης, βρίσκεται εδώ, δίπλα στην παραλία. Το Αλσαντζάκ αποτελεί την βορειότερη από τις συνοικίες του κέντρου και την πιο όµορφη και πολυάσχολη. Τη µέρα µπορείτε να περιπλανηθείτε στα καταστήµατα των λεωφόρων του ενώ τη νύχτα επισκεφθείτε κάποιο από τα στενάκια, για να πιείτε την µπίρα σας σ’ ένα από τα άπειρα µπαρ που κρύβονται εκεί. Λίγο νοτιότερα του Αλσαντζάκ, είναι το Κορντονµπογιού. Εδώ σώζονται και κάποια υπέροχα ελληνικά και λεβαντίνικα σπίτια και εδρεύουν τα περισσότερα εστιατόρια και καφέ µε απρόσκοπτη θέας στη θάλασσα. Η Σµύρνη µπορεί επίσης να γίνει εφαλτήριο για ηµερήσιες εκδροµές στα πέριξ, την Έφεσο, την Πέργαµο, το Τσεσµέ και το Κουσάντασι.

1η μέρα: Πτήση για Σμύρνη 

Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Σμύρνη. Μετά την παραλαβή των αποσκευών ξεκινάμε την γνωριμία μας με την πόλη. Θα περάσουμε μπροστά από το Ρολόι, το μνημείο-σύμβολο της πόλης που στολίζει την πλατεία του Κονάκ και το Διοικητήριο όπου μαρτύρησε ο Χρυσόστομος Σμύρνης. Θα περάσουμε μέσα από την Ελληνική συνοικία, μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, τα Ελληνικά σχολεία, τους σιδηροδρομικούς σταθμούς του Αϊδινίου και του Κασαμπά, την περιοχή των Νοσοκομείων όπου είναι σήμερα η καινούργια Αγία Φωτεινή, το αναπαλαιωμένο γοτθικό εκκλησάκι του παλιού Ολλανδικού νοσοκομείου. Θα διασχίσουμε την προκυμαία, το περίφημο Και με τις μπυραρίες και τις παλιές κουφεταρίες και το Μπέλα Βίστα με το Ελληνικό Προξενείο. Θα δούμε την Πούντα και θα θαυμάσουμε τις εντυπωσιακές βίλες των Λεβαντίνων και περνώντας από το Μπαϊρακλί θα φτάσουμε στο Κορδελιό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο τακτοποίηση. Δείπνο στο ξενοδοχείο.

2η μέρα: Σμύρνη – Βούρλα – Αλάτσατ – Τσεσμέ

Επιβίβαση στο λεωφορείο. Ξεκινάμε με επίσκεψη στη σκάλα των Βουρλών. Στη βόλτα μας εκεί θα δούμε και το σπίτι του Σεφέρη. Έπειτα ξεκινάμε για τα Αλάτσατα. Επίσκεψη στο Τζαμί που ήταν η εκκλησία Τα Εισόδια της Θεοτόκου. Τελευταία στάση στη Κρήνη (Τσεσμέ), μια επίσκεψη στη πόλη όπου θα δούμε και την εκκλησία του Αγ. Χαραλάμπους. Επιστροφή στη Σμύρνη και στάση στην παλιά αγορά Κεμαράλτι όπου υπάρχει το αναστηλωμένο Χάνι του Κιζλάραγα, το τζαμί της αγοράς, κρήνες και αξιοθέατα γνωστά από παλιές φωτογραφίες και καρτ ποστάλ, αλλά και στο σύγχρονο εμπορικό κέντρο στο παλιό τελωνείο, επίσης γνωστό από φωτογραφίες, έργο του Άιφελ. Μετά την επίσκεψή μας επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μπορείτε να παρακολουθήσετε την Ανάσταση στη εκκλησία της Αγίας Φωτεινής όπου βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο.

3η μέρα: Σμύρνη – Πέργαμο – Αϊβάλι

Επιβίβαση στο λεωφορείο. Αφού περάσουμε μέσα από το Μπουρνόβα και δούμε το σιδηροδρομικό σταθμό για το τραγουδισμένο βαποράκι του, συνεχίζουμε προς βορρά. Περνάμε τη Μαινεμένη και ταξιδεύουμε δίπλα στη θάλασσα. Αριστερά µας η αρχαία Κύµη, το αραξοβόλι του ηττημένου Περσικού στόλου μετά τη ναυμαχία της Σαλαμίνας, και το Αλίαγα. Φτάνουμε στην Πέργαμο, η βιβλιοθήκη της οποίας ήταν από τις μεγαλύτερες του αρχαίου κόσμου. Επισκεπτόμαστε το Ασκληπιείο όπου έζησε και σπούδασε ο Γαληνός και ανεβαίνουμε στην επιβλητική Ακρόπολη µε το αρχαίο θέατρο των 10.000 θέσεων στην πλαγιά του βράχου και την εκπληκτική θέα της Μυσίας. Κατεβαίνοντας, μικρή στάση για την Κόκκινη Βασιλική, το αρχαίο Αιγυπτιακό Τέμενος πάνω από τον ποταμό Σελινούντα, που έγινε βυζαντινός ναός. Αναχώρηση για το Αϊβαλί την γενέτειρα του Κόντογλου και του Βενέζη όπου και το Πασχαλινό Γεύμα µας. Μετά το φαγητό περπατάμε στην παλιά προκυμαία απέναντι από τα Μοσχονήσια και στις γειτονιές. Επιστροφή στη Σμύρνη.

4η μέρα: Σμύρνη – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Pegasus Airlines
• Ξενοδοχείο Hilton Izmir 5* με ημιδιατροφή*
• Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο εξωτερικού
• Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
 • Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
 • Ταξιδιωτική τσάντα Travel Plan
• Συνοδός στο τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
• Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά • Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους.
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

• Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές.

Για την προσφορά Πάσχα στη Σμύρνη πατήστε εδώ.

Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη – Πριγκιποννήσια  – 5 ηµέρες από 399 ευρώ

Μία από τις οµορφότερες πόλεις του κόσµου, πολιτισµικό σταυροδρόµι και η µοναδική πρωτεύουσα που µοιράζεται ανάµεσα σε δύο ηπείρους. Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί µία πόλη – προορισµό που µαγεύει και εθίζει τους επισκέπτες της. Η µαγεία του Βοσπόρου το βράδυ, τα στενά γραφικά σοκάκια, οι πολύχρωµες αγορές και οι µυρωδιές που αναβλύζουν από τα διάφορα µπαχάρια και ναργιλέδες. Μια φαντασµαγορική εµπειρία αισθήσεων. Αναζητήστε την µαγεία αυτή πέρα από τα γνωστά µνηµεία που θα επισκεφθείτε, ανακαλύπτοντας µικρές χαρές στα σοκάκια µε τις ταράτσες να τέµνουν µε τους µιναρέδες και την έντονη ιστορία της Πόλης να ζωντανεύει σε κάθε σας βήµα.

1η μέρα: Πτήση για Κωνσταντινούπολη
 
Αναχωρούμε αεροπορικώς για την Κωνσταντινούπολη, μοναδική πόλη στον κόσμο που μοιράζεται σε δύο ηπείρους και είναι σύνδεσμος μεταξύ Ανατολής και Δύσης, μεταξύ του παρελθόντος και του παρόντος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας στην διάθεσή μας για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη!
Το βράδυ θα μεταφερθούμε στην εκκλησία για να παρακολουθήσουμε τον επιτάφιο.

2η μέρα: Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρόγευµα, ακολουθεί ξενάγηση όπου θα γνωρίσουμε τα σπουδαιότερα Οθωμανικά και Βυζαντινά μνημεία, αλλά και τα σύγχρονα αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε με την Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 µ. Ύψος και 31 µ. διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σηµαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχµέτ, πιο γνωστό σαν Μπλέ Τζαµί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση, τον Ιππόδρομο, απομεινάρια του οποίου διακρίνονται στην άκρη της πλατείας. Θα επισκεφθούμε ακόμα το παλαιό Υδραγωγείο και το Τοπκαπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο έως και τον 19ο αιώνα µε ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές, σήμερα μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους, µε θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ θα παρακολουθήσουμε την Ανάσταση. Θα ακολουθήσει δείπνο και αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα: Κωνσταντινούπολη
Σήμερα ξεκινάμε με επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής Μπαλουκλή, την Παναγία των Βλαχερνών και την Μονή Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά. Με το τέλος της επίσκεψης, μεταφορά στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της μέρας στην διάθεσή μας! Σας προτείνουμε προαιρετική κρουαζιέρα στον Βόσπορο ή μια βόλτα στη ζωντανή Ιστικλάλ

4η μέρα:Κωνσταντινούπολη-Πριγκιποννήσια

Μετά το πρόγευμα θα αναχωρήσουμε για την εκδρομή μας στα δημοφιλή Πριγκιποννήσια, την Χάλκη με την Θεολογική Σχολή και την Πρίγκηπο. Συνιστούμε μια επίσκεψη με τα αμαξάκια μέχρι τον Άγιο Γεώργιο τον Κουδουνά, στην Πρίγκηπο. Αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας στην Κωνσταντινούπολη.

5η μέρα: Κωνσταντινούπολη – Πτήση επιστροφής 

Σήμερα θα επισκεφτούμε το παλάτι Ντολμά Μπαχτσέ που χτίστηκε τον 19ο αιώνα από τον Αμπντουλμεσίτ. Θα σας εντυπωσιάσει η αίθουσα υποδοχής με τις 56 κολόνες και το κρυστάλλινο πολυέλαιο βάρους 4,5 τόνων. Επίσης θα επισκεφτούμε την Αιγυπτιακή Αγορά με μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια
• Ξενοδοχεία 4* ή 5*
• Πρόγευμα καθημερινά
• Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο εξωτερικού
• Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
• Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής & Επαγγελματικής Ευθύνης
• Ταξιδιωτική τσάντα Travel Plan
• Συνοδός στο τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
• Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
• Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημειώσεις:

• Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές
• Στο 4ήμερο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται η τελευταία μέρα του προγράμματος-σε περίπτωση που η πτήση είναι νωρίς μπορεί να παραληφθεί μέρος των επισκέψεων της 4ης μέρας το οποίο το γραφείο μας θα έχει ενημερώσει εγκαίρως
• το πασχαλινό πρόγραμμα περιλαμβάνει και την παρακολούθηση του Επιταφίου και της Ανάστασης καθώς και δείπνο με μαγειρίτσα.

Για την προσφορά Πάσχα στην Κωνσταντινούπολη-Πριγκιποννήσια πατήστε εδώ.

Βερολίνο – 4 ημέρες από 435 ευρώ

Το Βερολίνο ήταν πάντα ένας ιδιαίτερος προορισµός. Ισοπεδώθηκε από τους Συµµάχους, αµέσως µετά χωρίστηκε στα δύο µε πολύ σκληρό τρόπο, ενώ σήµερα φιλοξενεί 3,5 εκ. κατοίκους. Και όµως τίποτα από όλα τα παραπάνω δεν έχουν καταφέρει να αλλοιώσουν το µοναδικό χαρακτήρα αυτής της πόλης. Της πόλης που λατρεύεις να ζεις και της πόλης που λατρεύει την ζωή. Μια πόλη µε µοναδική αρχιτεκτονική επηρεασµένη απόλυτα από την ιστορία της, γεµάτη πράσινο και εξαιρετικό πολιτιστικό ενδιαφέρον. Γνωρίστε το Checkpoint Charlie, την µία από τις τρεις εισόδους την εποχή του Τείχους, την Πύλη του Βρανδεµβούργου, τον Πύργο της Κρατικής Τηλεόρασης, το Ράιχσταγκ, το Μουσείο Περγάµου και έπειτα κατευθυνθείτε στις εκατοντάδες γκαλερί. Το Βερολίνο σας προσκαλεί λοιπόν όχι απλά να το γνωρίσετε, αλλά να ζήσετε στον δικό του τρόπο ζωής που µπορούµε να πούµε πως τον επιβάλλει και µε µεγάλη ευκολία.

1η ημέρα: Αθήνα-Βερολίνο (ξενάγηση)-Ανάσταση

Αναχώρηση για Βερολίνο. Άφιξη και ξενάγηση. Θα γνωρίσουμε τη σύγχρονη αλλά και παλαιά ιστορία μιας πόλης-σύμβολο, που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο «Τείχος του Αίσχους». Θα δούμε την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το έμβλημα της πόλης, τη Λεωφόρο Ούντερντεν Λίντεν, το Δημαρχείο, την εκκλησία Νικολάι, το πλήρως ανακαινισμένο Ράιχσταγκ. Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να περιηγηθούμε στη «Λεωφόρο των ηγεμόνων», την πασίγνωστη Κουρφούστερνταμ και θα θαυμάσουμε από κοντά την καινούρια πλατεία Πότσνταμερ με τα εντυπωσιακά κτίρια και τις πολυτελείς κατασκευές. Ακολούθως θα επισκεφθούμε το μοναδικό μουσείο της Περγάμου, της περίφημης ελληνικής αποικίας στη Μ. Ασία, όπου βρίσκεται η Πύλη της Αγοράς της Μιλήτου και ο Βωμός της Περγάμου, ελληνικό αριστούργημα του 2ου αι. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ μεταφορά σε Ορθόδοξη εκκλησία για να παρακολουθήσουμε την Ανάσταση.

2η ημέρα: Βερολίνο-Πότσνταμ-Λίμνη Βανζέε-Σπίτι Διάσκεψης-Τόπος μνήμης

Πρόγευμα και αναχώρηση για την εκπληκτική Λίμνη Βανζέε με τις πολυτελείς βίλες. Επίσκεψη στο ιστορικό σπίτι όπου έγινε η Διάσκεψη του Βανζέε υπό τον Χάιντρικ το 1942 για τη γενοκτονία των Εβραίων, σε έναν τόπο μνήμης και εκπαίδευσης. Συνεχίζουμε για το ιστορικό Πότσνταμ, την έδρα των αυτοκρατόρων της Γερμανίας, με τα ανάκτορα Σαν Σουσί και το Νέο Παλάτι. Κατά την παραλίμνια διαδρομή από το Βερολίνο θα περάσουμε πάνω από τη γέφυρα Γκλίνικερμπρικε, εκεί όπου γίνονταν οι ανταλλαγές των κατασκόπων μέχρι την πτώση του Τείχους. Μετά το τέλος της ξενάγησης στο παλάτι προτείνουμε ένα ζεστό αφέψημα στο καφέ-ρεστοράν μέσα στο δάσος του Σαν Σουσί.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Βερολίνο

Ημέρα ελεύθερη για να γνωρίσετε καλύτερα την πόλη, με βόλτες στα πολυκαταστήματα για αγορές ή επίσκεψη στην πλατεία με τα δύο υπερσύγχρονα κτίρια, της Mercedes και της Sony, που επιβάλλονται στο χώρο. Αν ο καιρός είναι κατάλληλος σας προτείνουμε να κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Σπρεέ.

4η ημέρα: Βερολίνο

Γοητευμένοι από την πληθώρα των εντυπώσεων μεταφερόμαστε μετά το πρωινό στο αεροδρόμιο
του Βερολίνου για την πτήση της επιστροφής μας.

Δώρο!
Μεταφορά στην Ανάσταση σε Ελληνορθόδοξη εκκλησία

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια με Aegean (Απευθείας πτήσεις)
• 3 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο 4*
• Μεταφορές από/ προς το αεροδρόμιο στο Βερολίνο
• Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
• Ξεναγήσεις και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα με ελληνόφωνο τοπικό ξεναγό
• Μεταφορά το Μ. Σάββατο σε Ορθόδοξη εκκλησία
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίου και επίναυλος καυσίμου
• Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
• Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό • Ασφάλεια ατυχημάτων

Σημειώσεις:

• Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά, χωρίς παραλήψεις.
• Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
• Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
• Για χώρες εκτός Schengen απαραίτητα διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού δεν υπάρχουν τρίκλινα από κατασκευής αλλά δίκλινα με την προσθήκη σπαστής κλίνης.
• Στις εβδομαδιαίες αναχωρήσεις από 25/5 δεν περιλαμβάνεται το Πότσδαμ (θα είναι προαιρετικό).

Για την προσφορά για Βερολίνο πατήστε εδώ.

Ρώμη  – 4 ημέρες από 545 ευρώ

Η Αιώνια πόλη. Η Ρώμη αναμφισβήτητα αποτελεί μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Πόλη της τέχνης και της κουλτούρας που γέννησε τα μοναδικά ταλέντα Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελου, Μποτιτσέλι μεταξύ άλλων. Η μητρόπολη µε τις τρεις αιωνιότητες: της ηλιοφάνειας, της ουράνιας αύρας και της µουσικής των αιθέρων, όπως τη χαρακτήρισε ο Πικάσο. Ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο καθώς όλα τα μνημεία βρίσκονται σε άψογη κατάσταση ανάμεσα στα σύγχρονα κτίρια και δρόμους. Το Κολοσσαίο, η Ρωμαϊκή αγορά, η πλατεία του Καπιτωλίου και η πιάτσα Βενέτσια φροντίζουν για αυτό. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Βατικανό, την έδρα της Καθολικής Εκκλησίας και του Πάπα.

1η μέρα: Πτήση για Ρώμη

Αναχωρούμε αεροπορικώς για τη Ρώμη, την αιώνια Πόλη. Η Ρώμη δεν είναι απλώς μια ωραία μεγαλούπολη. Είναι η μητρόπολη με τις τρεις αιωνιότητες: της ηλιοφάνειας, της ουράνιας αύρας και της μουσικής των αιθέρων, όπως τη χαρακτήρισε ο Πικάσο. Ξεχωρίζει για τη φινέτσα της, τη μόδα, την πλούσια αγορά και συνδυάζει το παρελθόν με το παρόν. Η πόλη της τέχνης και της κουλτούρας που γέννησε τα μοναδικά ταλέντα Ντα Βίντσι, Μιχαήλ Άγγελου, Μποτιτσέλι. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και το υπόλοιπο της μέρας στην διάθεσή μας. Προτείνουμε να περιπλανηθείτε στην πόλη και να δείτε τα φωτισμένα μνημεία που της δίνουν μια άλλη διάσταση. Παραγγείλτε ένα μυρωδάτο καφέ σε κάποιο από τα γραφικά στέκια που μένουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ και απολαύστε τις ιταλικές σπεσιαλιτέ με τη συνοδεία ελαφριών ντόπιων κρασιών.

2η μέρα: Ρώμη  – Ξενάγηση Πόλης και Βατικανού

Σήμερα μετά το πρωινό θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μικρότερο κρατίδιο του κόσμου, το Βατικανό, όπου θα επισκεφτούμε τη μεγαλοπρεπή εκκλησία του Άγιου Πέτρου (εφόσον δεν είναι κλειστή για θρησκευτικούς λόγους) που είναι χτισμένη πάνω από το σημείο ταφής του Απόστολου Πέτρου. Μπορεί να χωρέσει 60,000 άτομα ενώ με συνολική έκταση ολόκληρου του αρχιτεκτονικού συγκροτήματος, αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες εκκλησίες του κόσμου. Θα ακολουθήσει ξενάγηση στο μουσείο του Βατικανού και στις πιο ενδιαφέρουσες συλλογές του. Εκεί θα θαυμάσουμε πίνακες επιφανών δημιουργών, υπέροχες συλλογές από τοιχοτάπητες και θα καταλήξουμε στην Καπέλα Σιστίνα, το παρεκκλήσι του Αποστολικού Μεγάρου, της επίσημης κατοικίας του Πάπα. Το παρεκκλήσι του Πάπα Σίξτου Δ’ είναι ζωγραφισμένο εξ ολοκλήρου με τοιχογραφίες μεγάλων καλλιτεχνών της Αναγέννησης, μεταξύ των οποίων ο Μιχαήλ Άγγελος, ο οποίος φιλοτέχνησε την θρυλική οροφή του. Κατά το μεσημέρι θα ακολουθήσει πανοραμική ξενάγηση όπου θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την Ρώμη. Θα περάσουμε από το Κολοσσαίο, από την Ρωμαϊκή αγορά και την πλατεία του Καπιτωλίου καθώς και από την πιάτσα Βενέτσια. Στη συνέχεια πεζοί θα επισκεφτούμε την Πιάτσα Ναβόνα, την Φοντάνα ντι Τρέβι και το Πάνθεον.

3η μέρα: Ρώμη – Τίβολι

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε (προαιρετικά) το Τίβολι, μια μικρή πόλη, περίπου 30 χλμ μακριά από την Ρώμη. Το Τίβολι είναι γνωστό παγκοσμίως για τους περίφημους κήπους και την αναγεννησιακού ρυθμού Villa D΄Este, που χτίστηκε από τον καρδινάλιο Ιππόλυτο τον δεύτερο τον 16ο αιώνα, και που είναι μια από τις πιο όμορφες βίλες της ιταλικής αναγέννησης. Όλο το ανακτορικό συγκρότημα αναφέρεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Θα συνεχίσουμε για τη Villa Adriana που χτίστηκε στο δεύτερο μ.Χ. αιώνα από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό. Είναι ένα εξαιρετικό συγκρότημα με νεοκλασικά κτίρια που συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Ιταλίας. Για το απόγευμα προτείνουμε να κάνετε τα ψώνια σας στα πολυάριθμα μαγαζιά της Via del Corso.

4η μέρα: Ρώμη – Πτήση επιστροφής

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια
• Ξενοδοχεία 4*
• Πρόγευμα καθημερινά
• Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο εξωτερικού
• Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
• Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης
• Ταξιδιωτική τσάντα Travel Plan
• Συνοδός στο τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
• Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
• Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό

Σημείωση:

• Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει χωρίς να παραληφθεί καμιά από αυτές.

Για την προσφορά στη Ρώμη πατήστε εδώ.

Πάσχα στη Βουδαπέστη – 5 ημέρες από 547 ευρώ

Η Ουγγρική πρωτεύουσα, η Βουδαπέστη ή Βασίλισσα του Δούναβη είναι πλούσια σε ιστορία και σοφιστικέ σκηνικά, ροµαντική και κοµψή, µε αποτέλεσµα να θεωρείται η οµορφότερη πόλη της Ανατολικής Ευρώπης. Η ροµαντική ατµόσφαιρα είναι εµφανής σε κάθε σηµείο της πόλης, ενώ ο επισκέπτης συναντά την οικειότητα της ευρωπαϊκής ζωής και την ξεχωριστή Ουγγρική αίσθηση. Μια πόλη, τρία ονόµατα. Η λοφώδης Βούδα στη δυτική όχθη του Δούναβη, η Οµπούδα στα βορειοδυτικά και η πεδινή Πέστη στην ανατολική πλευρά. Η πόλη ανθεί και από τις 2 πλευρές του θρυλικού ποταµού, µε µεγαλοπρεπή ιστορικά κτίρια, βασιλικές γέφυρες και µεγάλους δρόµους. Το «αυτοκρατορικό» παρελθόν κατοικεί στη Βούδα, κάθε επίσκεψη όµως στην ουγγρική πρωτεύουσα συµπληρώνεται όταν κάποιος αναζητήσει τα σηµάδια της επανάστασης του 1956 στην Πέστη και τα ίχνη του Β΄ Παγκοσµίου Πολέµου στην εβραϊκή συνοικία. Το Έστεργκοµ, σε µικρή απόσταση από την Βουδαπέστη, είναι από τις πιο ιστορικές πόλεις και για πάνω από 1000 χρόνια είναι η έδρα του Ρωµαιοκαθολικισµού. Το Έστεργκοµ είναι εξαιρετικά σηµαντικό θρησκευτικό και πνευµατικό κέντρο για τους Ούγγρους και µια υπέροχη επίσκεψη για τους ταξιδιώτες του! Με τα αρχιτεκτονικά της πετράδια, το εξαιρετικό φαγητό και κρασί η Ουγγαρία γνωρίζει πώς να σαγηνέψει τον ταξιδιώτη.

1η ημέρα: Αθήνα – Βουδαπέστη

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος και πτήση για Βουδαπέστη. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας. Ακολουθεί η ξενάγηση της πόλης, όπου θα γνωρίσουμε την Πλατεία Ηρώων, την λεωφόρο Αντράσσυ, την Όπερα, το Κοινοβούλιο (εξωτερικά), τον Δούναβη με τις όμορφες γέφυρες, το Νησί της Μαργαρίτας, τον Πύργο των Ψαράδων και τον Λόφο του Γκέλλερτ. Για το βράδυ σας προτείνουμε νυχτερινή κρουαζιέρα στο Δούναβη για να απολαύσετε την πόλη φωταγωγημένη.

2η ημέρα: Βουδαπέστη (Λουτρά – Αγορά – Εβραϊκή συνοικία)

Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε κάποιο από τα δημόσια λουτρά της πόλης, τα πιο φημισμένα, μοντέρνα και ιστορικά είναι του Gellert στο ομώνυμο ξενοδοχείο στη πλευρά της Βούδας. Εν συνεχεία περάστε απέναντι και επισκεφθείτε τηv Σκεπαστή Αγορά, μέρος από την καθημερινή ζωή των Ουγγαρέζων. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε το περίφημο ουγγαρέζικο σαλάμι, τα τοπικά ποτά Ούνικουμ και Παλίνκα, καθώς και τα ονομαστά τους κρασιά. Τελικός σταθμός η εβραϊκή συνοικία, που κάποτε αποτελούσε ένα από τα μεγαλύτερα γκέτο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Εδώ κυριαρχεί η συναγωγή του Dohany – ο μεγαλύτερος τόπος λατρείας των Εβραίων στην Ευρώπη και ο δεύτερος μεγαλύτερος σε όλο τον κόσμο. Η συναγωγή πλαισιώνεται από το Μνημείο των Ηρώων, το εβραϊκό μουσείο αλλά και τις επιγραφές στη μνήμη του Κόκκινου Στρατού που απελευθέρωσε τη Βουδαπέστη. Το βράδυ μεταφορά για να παρακολουθήσουμε την Αναστάσιμη Λειτουργία στην Ορθόδοξη εκκλησία.

3η ημέρα: Βουδαπέστη – Παραδουνάβια Χωριά & Πασχαλινό γεύμα

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την όμορφη διαδρομή στην Καμπή του Δούναβη. Πρώτη στάση θα είναι στο χωριό των καλλιτεχνών, τον Άγιο Ανδρέα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Βίσσεγκραντ, όπου Θα γευματίσουμε στο αναγεννησιακό εστιατόριο Renaissance* Ακολουθεί βόλτα στην παλιά πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, το Έστρεγκομ. Θα διασχίσουμε τη γέφυρα που ενώνει τις δύο όχθες του Δούναβη, την Ουγγαρία με την Σλοβακία για να περάσουμε στην πόλη Στούροβο της Σλοβακίας από όπου θα απολαύσουμε το θέαμα που προσφέρει ο Δούναβης, αλλά και ο Άγιος Στέφανος φωτισμένος στον απέναντι λόφο της Ουγγαρίας. Επιστροφή στη Βουδαπέστη.

4η ημέρα: Βουδαπέστη (Ζωολογικός κήπος – Νησί της Μαργαρίτας)

Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη. Για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ζωολογικό κήπο της πόλης στο δημοτικό πάρκο – Városliget. Ο ζωολογικός κήπος της Βουδαπέστης είναι ένας από τους παλαιότερους στον κόσμο αφού άνοιξε τις πύλες του στις 9 Αυγούστου 1866. Εντυπωσιάζει τόσο ο αριθμός των ζώων που φιλοξενεί όσο και τα κτίρια σε αρτ νουβό στυλ που διαθέτει. Εύκολη πρόσβαση με το μετρό. Δίπλα στο Ζωολογικό. Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε την πλούσια Πινακοθήκη και το, το πολύ ενδιαφέρον «εσωτερικό» του Κοινοβουλίου, το νησί της Μαργαρίτας αλλά και να απολαύσετε τον καφέ σας, στα φημισμένα Καφέ Gerbaeud & New York.

5η ημέρα: Βουδαπέστη – Αθήνα

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος, μέχρι την ώρα αναχώρησης για το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης. Πτήση επιστροφής για Αθήνα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια
• Ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Mercure Buda 4*
• Ξενάγηση Βουδαπέστης με ελληνόφωνο ξεναγό
• Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά με ελληνόφωνο ξεναγό
• Πασχαλινό Γεύμα στο Renaissance
• Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο στο εξωτερικό
• Τοπικός ελληνόφωνος συνοδός
• Φόροι αεροδρομίων & επίναυλοι καυσίμων (€ 138)

Δεν περιλαμβάνονται:

• Είσοδοι μουσείων ή εσωτερικών χώρων επισκέψεων
• Ό,τι αναφέρεται ως προτεινόμενο ή προαιρετικό

Σημειώσεις:

• Η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει, χωρίς παραλείψεις, με ευθύνη του διοργανωτή
• Η μεταφορά για την Ανάσταση & το Πασχαλινό γεύμα ισχύουν μόνο για την αναχώρηση 3/5. Η ημιδιατροφή για όσους επιλέξουν το Mercure Buda 4* τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα αντικατασταθεί με το Πασχαλινό γεύμα.

Για την προσφορά Πάσχα στη Βουδαπέστη πατήστε εδώ.

Κυανή Ακτή και Λάκο Ματζόρε – 6 ημέρες από 629 ευρώ



1η ημέρα: Αθήνα-Μιλάνο

Πρωινή συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Μέκκα της μόδας, το Μιλάνο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και περιήγηση της πόλης πεζή. Υπόλοιπο ημέρας ελεύθερο για αγορές.

2η ημέρα: Μονακό-Μόντε Κάρλο-Νίκαια-Κάννες

Αναχώρηση για το Πριγκιπάτο του Μονακό. Θα δούμε από κοντά το Παλάτι των Γκριμάλντι, τον Καθεδρικό Ναό και θα υπάρχει χρόνος για επίσκεψη στο Ωκεανογραφικό Μουσείο του Μονακό, με το Ενυδρείο. Φυσικά δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε το κοσμοπολίτικο Μόντε Κάρλο, με το πασίγνωστο Καζίνο. Συνεχίζουμε για την όμορφη Νίκαια. Άφιξη στο διάσημο θέρετρο των VIPs, τις Κάννες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

3η ημέρα: Κάννες-Σαν Τροπέ-Πορτ Γκριμό

Περιήγησή μας στις λαμπερές Κάννες & αναχώρηση για δημοφιλή τουριστικά θέρετρα της Κυανής Ακτής. Θα επισκεφθούμε το διάσημο ψαροχώρι Σαν Τροπέ. Επόμενος σταθμός το νέο Λιμάνι Γκριμό, που θεωρείται ως η «μικρή Βενετία» της Κυανής Ακτής. Ένας οικισμός με 2.500 κτίσματα πάνω στα κανάλια που ξεκίνησε να αναπτύσσεται από το 1962 από τους βαρκάρηδες της περιοχής. Επιστροφή το απόγευμα στις Κάννες.

4η ημέρα: Κάννες-ελεύθερη ημέρα (προαιρετική εκδρομή στα χωριά της Προβηγκίας: Βιλ Φρανς-Τουρέτ & Μουζέν)

Σήμερα η ημέρα σας είναι ελεύθερη για βόλτες στην Κρουαζέτ. Όσοι θέλετε μπορείτε να ακολουθήσετε την προαιρετική εκδρομή στα χωριά της Προβηγκίας: στην αινιγματική Βιλ Φρανς, όπου βρίσκονται υπέροχα εστιατόρια και καφέ με θέα το ξακουστό Καπ Φεράτ, στο ≪χωριό της βιολέτας και των καλλιτεχνών≫, την Τουρέτ, σκαρφαλωμένη επάνω στο βράχο με τα όμορφα σοκάκια της και τα γραφικά της εστιατόρια, όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα, & θα ολοκληρώσουμε την ημέρα με επίσκεψη στο Μουζέν, ένα πανέμορφο μεσαιωνικό χωριό σε σχήμα κοχυλιού. Περιβάλλεται από βουνά, πυκνά δάση, όπως το δάσος Βαλμάσκ, και από εκτάσεις με ελαιόδεντρα. Αργά το απόγευμα επιστροφή στις Κάννες. 5η ημέρα Κάννες-Ολάνθιστη Στρέζα &Λάκο Ματζόρε-Μιλάνο Πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για τη Β. Ιταλία και συγκεκριμένα την ολάνθιστη Στρέζα πάνω στη λίμνη Λάκο Ματζόρε, την ωραιότερη ίσως της περιοχής, που τη στολίζουν τα καταπράσινα νησάκια Ίζολα Μπέλα & Ίζολα Πεσκατόρε. Χρόνος για βόλτα και φαγητό. Αργά το απόγευμα πορεία για το Μιλάνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

6η ημέρα: Μιλάνο-Αθήνα
Ημέρα ελεύθερη για αγορές μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα-Μιλάνο-Αθήνα με απευθείας πτήσεις με την Aegean
• Μεταφορές/εκδρομές όπως στο πρόγραμμα με πολυτελές πούλμαν
• 3 νύχτες διαμονή (4 στο Cannes Palace 4* ή παρόμοιο στις Κάννες & 2 νύχτες διαμονή σε 4* ξενοδοχείο στο Μιλάνο)
• Πρόγευμα μπουφές καθημερινά
• Αρχηγός/συνοδός
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων
• Είσοδοι σε μουσεία & αρχαιολογικούς χώρους
• Από 1/9/2012 υπάρχει Δημοτικός Φόρος στο Μιλάνο 4€ τη νύχτα κατ’ άτομο που πληρώνεται επιτόπου στο ξενοδοχείο

Σημειώσεις:

• Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά, χωρίς παραλήψεις.
• Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες.
• Διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
• Για χώρες εκτός Schengen απαραίτητα διαβατήριο με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.
• Στα περισσότερα ξενοδοχεία του εξωτερικού δεν υπάρχουν τρίκλινα από κατασκευής αλλά δίκλινα με την προσθήκη σπαστής κλίνης.

Για την προσφορά Κυανή Ακτή και Λάκο Ματζόρε πατήστε εδώ.

Παρίσι – Βερσαλλίες – Disneyland – 5, 6 ημέρες από 649 ευρώ

Η «πόλη του φωτός» δεν έχει πάρει άδικα τον τίτλο αυτό. Η πόλη είναι φωτισµένη, γεµάτη δέντρα, επιβλητικά κτίρια, µνηµεία και τουριστικά θέρετρα. Τα µουσεία είναι πολυάριθµα και κάποιος µπορεί να αφιερώσει ατελείωτο χρόνο. Τα αξιοθέατα στο Παρίσι είναι τόσο πολλά που κάθε φορά υπάρχει και κάτι διαφορετικό να επισκεφθεί κανείς. Η γαλλική πρωτεύουσα µε τα πολλά της πρόσωπα: το κλασσικό Παρίσι, το σύγχρονο Παρίσι, το µποέµικο Παρίσι µε τα ιστορικά µνηµεία, τις εκλεπτυσµένες γεύσεις, το άρωµα των φηµισµένων γαλλικών κρασιών, τις λαµπερές βιτρίνες και την έντονη νυχτερινή ζωή. Παράλληλα, το Παρίσι ξεχωρίζει και για έναν ακόµα λόγο, τη Disneyland. Εδώ ανακαλύπτει κανείς τον τόπο, όπου κυριαρχεί η φαντασία και το µέρος όπου η διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ!

1η μέρα: Πτήση για Παρίσι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Παρίσι που θα μας φιλοξενήσει σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού μας. Στην ξενάγηση που ακολουθεί, θα περάσουμε από τη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων, την Αψίδα του Θριάμβου που χτίστηκε το 1806 από το Ναπολέοντα, τον πύργο του Άιφελ, σήμα κατατεθέν του Παρισιού και την Όπερα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο μας, το υπόλοιπο της μέρας στη διάθεσή σας. Σας προτείνουμε μια βόλτα με τον συνοδό σας στο γραφικό λόφο της Μονμάρτης με τη βασιλική εκκλησία της Sacre Coeur και την πλατεία των ζωγράφων και μια μίνι κρουαζιέρα στα καραβάκια του Σηκουάνα.

2η μέρα: Παρίσι – Λούβρο – Βερσαλλίες

Σήμερα θα ξεκινήσουμε για την ξενάγησή μας στο Λούβρο, ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Διαθέτει 35.000 πολύτιμες συλλογές έργων τέχνης και αρχικά ήταν αμυντικό φρούριο. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο παλάτι των Βερσαλλιών του Λουδοβίκου 14ου, του Βασιλιά Ήλιου όπου κατ’ ιδίαν μπορείτε να δείτε την περίφημη αίθουσα των κατόπτρων, τα Μεγάλα Διαμερίσματα και τους καλοσχεδιασμένους κήπους, με συνολική έκταση που φτάνει τα 800 εκτάρια. Στα σιντριβάνια και στα αγάλματα είναι αποτυπωμένη η ελληνική μυθολογία, όπως και στο εσωτερικό του ανακτόρου. Ο συνολικός κήπος των Βερσαλλιών απλώνεται σε τρία επίπεδα πίσω από το παλάτι, και είναι η συνέχιση της αρχιτεκτονικής του παλατιού. Όπως και το ανάκτορο, έτσι και οι κήποι έχουν ως σκοπό να τιμήσουν τον βασιλιά και την χώρα του. Για το βράδυ προτείνουμε να διασκεδάσετε σε ένα από τα παγκοσμίου φήμης καμπαρέ ή να κάνετε μια βόλτα στα Ηλύσια Πεδία.

3η μέρα: Παρίσι

Μέρα ελεύθερη. Η Champs Elysees, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σημεία που έχει να επιδείξει η γαλλική πρωτεύουσα. Το βλέμμα χάνεται στη μήκους 2 χλμ. λεωφόρο μέχρι να συναντήσει από τη μία την Αψίδα του Θριάμβου (Arc de Triomphe) και από την άλλη την Place de la Concorde. Πολυτελείς μπουτίκ, τυπικές brasserie, πολυκαταστήματα και nightclubs βρίσκονται στις δυο πλευρές της, ενώ τα παρατεταγμένα δέντρα, υπέροχα φωτισμένα το βράδυ, συμβάλλουν στο να θεωρείται ίσως η ομορφότερη λεωφόρος της Ευρώπης. Περπατήστε την πέρα για πέρα, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας!

4η μέρα: Παρίσι  -Ντίσνεϊλαντ – Παρίσι

Μεταφορά στις εγκαταστάσεις του Disneyland Resort Paris για να γνωρίσετε το μαγικό κόσμο του Ντίσνεϊ και να διασκεδάσετε. Χρόνος στη διάθεσή σας για να ανακαλύψετε το μέρος, όπου κυριαρχεί η φαντασία και η διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ. Πάρετε και εσείς μέρος στην περιπέτεια περιπλανώμενοι στο πειρατικό καράβι της Adventureland, συνεχίστε με μια νοσταλγική κρουαζιέρα στα ποτάμια της Άγριας Δύσης στη Frontierland, χαιρετίστε τους ήρωες του Ντίσνεϊ στη Main Street USA. Μπορείτε ακόμα, να παρακολουθήσετε τη Χιονάτη στη Fantasyland και να θαυμάσετε τον υποβρύχιο κόσμο του κάπτεν Νέμο στην Discoveryland.

5η μέρα: Παρίσι

Ελεύθερη μέρα. Σήμερα προτείνουμε εκδρομή στην Κοιλάδα του Λίγηρα, με τα περίφημα Κάστρα της. Ένα από τα ομορφότερα κάστρα για να επισκεφτείτε είναι το κάστρο Σαμπόρ, το μεγαλύτερο Κάστρο της περιοχής, με στρογγυλούς Πύργους και 440 δωμάτια, με αναγεννησιακή αρχιτεκτονική. Επίσης αξίζει να δείτε το Κάστρο της περιοχής, το Σενονσώ, που είναι κτισμένο πάνω στον Σερ, παραπόταμο του Λίγηρα, σε αναγεννησιακό ρυθμό και με πλούσιο εσωτερικό (ταπισερί, πίνακες και έπιπλα του 16ου αιώνα).

6η μέρα: Παρίσι – Πτήση επιστροφής

Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Παρισιού για την πτήση της επιστροφής.

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια
• Ξενοδοχείο 4* ή 3* με πρόγευμα καθημερινά
• Μεταφορά από & προς αεροδρόμιο-ξενοδοχείο εξωτερικού
 • Εκδρομές-ξεναγήσεις όπως αναφέρονται
• Ασφάλιση Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης
• Ταξιδιωτική τσάντα Travel Plan
• Συνοδός/ξεναγός στο τόπο προορισμού

Δεν περιλαμβάνονται:

• Φόροι αεροδρομίων
• Φιλοδωρήματα/αχθοφορικά
• Είσοδοι στους επισκεπτόμενους χώρους & στα πάρκα της Disneyland
• Ό,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Σημείωση:

• Η σειρά των εκδρομών και των ξεναγήσεων ενδέχεται να αλλάξει αν αυτό κριθεί απαραίτητο χωρίς να παραλειφθεί καμιά υπηρεσία.

Για την προσφορά Παρίσι – Βερσαλλίες – Disneyland πατήστε εδώ.