Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά και τα επιλέγουν ως ιδανικό προορισμό για το καλοκαίρι. Η χώρα μας διαθέτει εκατοντάδες νησιά, καθένα με τη δική του ομορφιά, ωστόσο κάθε χρόνο είναι κάποια συγκεκριμένα, που βρίσκονται συνεχώς πρώτα στις προτιμήσεις των επισκεπτών. Νησιά όπως η Μύκονος, η Νάξος, τα Κουφονήσια και η Πάρος φιγουράρουν συνεχώς στις λίστες των “τοπ” καλοκαιρινών προορισμών. Τι είναι αυτό που κάνει τα συγκεκριμένα νησιά τόσο δημοφιλή και αγαπητά;

Με μία πρώτη ματιά θα παρατηρήσει κανείς ότι όλα αυτά τα νησιά ανήκουν στο σύμπλεγμα των Κυκλάδων. Απ’ όλα τα συμπλέγματα των νησιών του Αιγαίου, τα κυκλαδίτικα νησιά είναι αυτά που έχουν τη μεγαλύτερη ομοιομορφία σε βαθμό που αν επισκεφθείς ένα από αυτά μπορείς εύκολα να καταλάβεις ότι ανήκει στις Κυκλάδες.

Από την κοσμοπολίτικη γοητεία της Μυκόνου μέχρι τη χαλαρή ατμόσφαιρα της Πάρου και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Νάξου κάθε κυκλαδίτικο νησί προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα από εκπληκτικά τοπία, πλούσια ιστορία και ζωντανή τοπική κουλτούρα. Πάμε να δούμε τρία χαρακτηριστικά που μοιράζονται όλα τα Κυκλαδίτικα νησιά και είναι κάποιοι από τους λόγους που είναι τόσο αγαπητά.

Σαντορίνη

Λευκά σπίτια με γαλάζιες λεπτομέρειες

Τα κυκλαδίτικα σπίτια έχουν μία ξεχωριστή διαμόρφωση, γεγονός που τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα νησιά. Τα κυκλαδίτικα σπίτια είναι κατασκευασμένα από τοπικά υλικά και έχουν χτιστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να αντέχουν στον άνεμο και τον ήλιο. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το λευκό χρώμα των τοίχων σε συνδυασμό με τα γαλάζια κάγκελα, παντζούρια και πόρτες. Το αποτέλεσμα είναι μια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική που συνδυάζει την απλότητα και την κομψότητα.

Συχνά τα σπίτια βρίσκονται κολλητά το ένα στο άλλο με αποτέλεσμα να δημιουργούν δαιδαλώδη στενά, ενώ ένα ακόμη χαρακτηριστικό είναι οι ανθισμένες βουκαμβίλιες και οι αμέτρητες γάτες που λιάζονται σε κάθε σημείο.

Κάθε φωτογραφία με φόντο ένα κυκλαδίτικο σπίτι αποτελεί μία όμορφη ανάμνηση!

Ένας πραγματικός παράδεισος για τους λάτρεις του ηλίου και της θάλασσας

Εκτός από την αρχιτεκτονική, οι Κυκλάδες φημίζονται για τις πανέμορφες παραλίες τους, οι οποίες εντυπωσιάζουν με τα κρυστάλλινα νερά και την αμμουδιά τους.

Μύκονος

Τα κυκλαδίτικα νησιά διαθέτουν μερικές από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Από μικρές απομονωμένες παραλίες μέχρι πιο δημοφιλείς και οργανωμένες, οι Κυκλάδες έχουν κάτι να προσφέρουν για κάθε γούστο.

Επιπλέον, μπορεί κανείς να νοικιάσει κάποιο σκάφος και να εξερευνήσει τα απέραντα νερά του Αιγαίου και να επισκεφθεί παραλίες που δεν είναι προσβάσιμες από τη στεριά.

Κυκλαδίτικη γαστρονομία

Η Κυκλαδίτικη κουζίνα προσφέρει μια πληθώρα γεύσεων και πιάτων που αποτυπώνουν την παράδοση και τα τοπικά προϊόντα. Τα πιάτα είναι γνωστά για την απλότητα τους, τη θρεπτικότητα και την αυθεντικότητα των υλικών που χρησιμοποιούνται.

Ωστόσο, η γαστρονομία των Κυκλάδων δεν περιορίζεται μόνο στα πιάτα. Τα νησιά είναι επίσης γνωστά για τα εξαιρετικά κρασιά τους. Τα κρασιά των Κυκλάδων έχουν κατακτήσει πολλά βραβεία και αναγνωρίζονται παγκοσμίως για την ποιότητά τους. Ένα γεύμα στις Κυκλάδες δεν είναι πλήρες χωρίς να δοκιμάσει κανείς τα τοπικά κρασιά που συνοδεύουν τις γεύσεις της τοπικής κουζίνας.

Φαγητό σε ταβέρνα

Αν θέλεις και εσύ να χαθείς στα στενά δαιδαλώδη κυκλαδίτικα δρομάκια, να γευτείς αυθεντικές και πεντανόστιμες συνταγές και να χαλαρώσεις στις αμμώδεις παραλίες, τότε δεν έχεις παρά να επιβιβαστείς στα πλοία της SEAJETS και να ταξιδέψεις με ασύγκριτη ταχύτητα, μοναδική άνεση και πολυτέλεια.

Το καλοκαίρι ξεκινάει με την SEAJETS και το SuperRunner Jet με χωρητικότητα 800 επιβατών και 140 οχημάτων το οποίο μας ταξιδεύει:

Καθημερινά δρομολόγια από Πειραιά στις 08:45 προς:

  • Μύκονο σε 2 ώρες & 50 λεπτά (Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο & Κυριακή)
  • Πάρο σε 3 ώρες & 35 λεπτά
  • Νάξο σε 4 ώρες & 15 λεπτά
  • Κουφονήσια σε 5 ώρες & 10 λεπτά (Από 1/7 κάθε Δευτέρα, Παρασκευή, Σάββατο & Κυριακή)

Περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις:

  • SEAJETS.com
  • 210 710 7 710
  • Στον ταξιδιωτικό σας πράκτορα