Στο πλακόστρωτο σοκάκι της οδού Εισοδίων, κάτω από τη μητρόπολη των Χανίων, ένας παραμυθένιος κόσμος ανοίγεται μπροστά σας. Σε αυτό το γραφικό και κουκλίστικο δρομάκι βρίσκεται το Ababa, ένα μαγαζί που θα σας ξυπνήσει τα πιο τρυφερά και όμορφα συναισθήματα.

Χρωματιστό και ευδιάθετο, όπως και ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης, από τους εκκεντρικούς χαρακτήρες (παρά την, εκ πρώτης όψεως, σοβαρή εμφάνισή του) που σίγουρα θα αγαπήσετε,θα γίνει το λατρεμένο στέκι σας σε μία από τις ομορφότερες πόλεις της Ελλάδας.

Jazz, swing και rock μουσικές, επιλεγμένες από τον ίδιο, συντροφεύουν τις στιγμές στο μαγικό κόσμο του Ababa (που στα ισπανικά σημαίνει παπαρούνα), οι οποίες συνδυάζονται ιδανικά με κάποιο από τα cocktails του με τα πρωτότυπα ονόματα εμπνευσμένα από την κρίση! Δοκιμάστε «Μερκοζίν» (ρακόμελο πορτοκάλι), «Μνημόνιο 1» (ούζο βύσσινο), «Χρεωκοπία» (ρακή με ταμπάσκο, λεμόνι και τοματοχυμό).

Η πάντα παιχνιδιάρικη διακόσμηση του μαγαζιού ανανεώνεται ανά εποχή και είναι επιμελημένη από τον ιδιοκτήτη του Δημήτρη Αστερίου, ο οποίος ασχολείται και με τη ζωγραφική.

Tip: Ακριβώς απέναντι από το Ababa βρίσκεται η gallery Αστερίου Τέχνες, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να θαυμάσετε και να αγοράσετε κάποιο από τα έργα του Δημήτρη Αστερίου. Στο προσωπικό του εκθετήριο-πωλητήριο θα παρατηρήσετε πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και κατασκευές του εννοιολογικού και βιωματικού καλλιτέχνη. Όλα τα έργα του είναι βασισμένα στην αγαπημένη του μορφή Τέχνης, που δεν είναι άλλη από την Trash Art. Ζωγραφικές επιφάνειες από σκουπίδια, όπως ξύλα που βρίσκει σε παραλίες, λαμαρίνες και παλιά παραθυρόφυλλα, αποτελούν τις βασικές πρώτες ύλες για τα εμπνευσμένα έργα του.

Info

Καθημερινά: από τις 10.00

Τιμές: 2,50 ευρώ (freddo cappuccino), 5 ευρώ (ποτό), 7 ευρώ (cocktail)

Εισοδίων 12, Παλιά Πόλη, Χανιά