Λίγο έξω από την πόλη της Κέρκυρας, στο χωριό Γαστούρι, ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει. Συγκεκριμένα, σε απόσταση 10 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης, θα αντικρίσετε ένα επιβλητικό ανάκτορο, που συνεχίζει να προκαλεί αμείωτα το θαυμασμό όποιου το επισκεφτεί.
Το Αχίλλειον αποτέλεσε θέρετρο δύο μορφών της ευρωπαϊκής ιστορίας, που το μόνο κοινό που είχαν μεταξύ τους ήταν η λατρεία τους προς την Κέρκυρα, την Ελλάδα και τον πολιτισμό της.
Η Αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, η γνωστή Σίσι, και ο Κάιζερ της Γερμανίας Γουλιέλμος Β’. Εκείνη το έχτισε για να έρχεται και να ξεχνάει τον πόνο της, εκείνος το αγόρασε μετά το θάνατό της, αλλά ο πόλεμος, που ο ίδιος κήρυξε, δεν τον άφησε να το χαρεί.
Κατά τον Α’ αλλά και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το ανάκτορο καταλήφθηκε, χρησιμοποιήθηκε για άλλους σκοπούς και δυστυχώς, λεηλατήθηκε. Μετά από πολυετείς εργασίες ανακατασκευής και ανακαίνισης, έχει ανακτήσει πλέον την παλιά του αίγλη και στεγάζει το Μουσείο Αχίλλειον που προσελκύει κάθε χρόνο πλήθος επισκεπτών.
Η μαγική περιπλάνηση στο λαμπρό παρελθόν ξεκινά από την είσοδο κιόλας του Ανακτόρου, με τα εκπληκτικά γλυπτά και αγάλματα εμπνευσμένα από την αρχαία ελληνική μυθολογία, τους εντυπωσιακούς κλιμακωτούς κήπους και μια εκπληκτική θέα.
Το μεγαλύτερο ίσως σε αξία άγαλμα στο Αχίλλειο είναι ο «Αχιλλεύς Θνήσκων» που παρουσιάζει τον Αχιλλέα που πεθαίνει προσπαθώντας να βγάλει το βέλος από τη φτέρνα του. Το άγαλμα ο «Αχιλλεύς Νικών» είναι το μεγαλύτερο άγαλμα του Αχίλλειου, με διαστάσεις εξωπραγματικές, όπου ο Αχιλλέας παρουσιάζεται στη στιγμή της νίκης του.