Στο Πήλιο συναντά κανείς τα ωραιότερα χωριά. Άλλα δημοφιλή ως προορισμοί και άλλα λιγότερο γνωστά. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Κισσός. Το μικρό, μα πανέμορφο και γραφικό χωριό στο ανατολικό Πήλιο, που κλέβει την καρδιά του επισκέπτη με την πρώτη επαφή.

Χτισμένος αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 520 μέτρων, προσφέρει μία εκπληκτική θέα προς το Αιγαίο, ενώ το γεγονός ότι είναι «πνιγμένος» στο πράσινο είναι ένα επιπλέον ατού. Μάλιστα, για πολλούς είναι το «χρυσό» χωριό του Πηλίου.

Εξάλλου, το λέει και το όνομά του… Σύμφωνα με τον ιστορικό Γ. Κορδάτο, η ονομασία του είναι παράφραση της λέξης χρυσός. Το τοπίο που το περιβάλλει με τις οξιές, τις καστανιές και κάθε λογής δέντρα σε συνδυασμό με τη θέα, αλλά και την παραδοσιακή μορφή του που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο, το κάνουν να μοιάζει με ένα μέρος σκέτο… χρυσάφι.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Ο Κισσός, το μικρό, μα πανέμορφο και γραφικό χωριό στο ανατολικό Πήλιο, σου κλέβει την καρδιά με την πρώτη επαφή. Χτισμένος αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 520 μέτρων, προσφέρει μία εκπληκτική θέα προς το Αιγαίο, ενώ το γεγονός ότι είναι «πνιγμένος» στο πράσινο είναι ένα επιπλέον ατού. Μάλιστα, για πολλούς είναι το «χρυσό» χωριό του Πηλίου. Εξάλλου, το λέει και το όνομά του. Σύμφωνα με τον ιστορικό Γ. Κορδάτο, η ονομασία του είναι παράφραση της λέξης χρυσός. Το τοπίο που το περιβάλλει με τις οξιές, τις καστανιές και κάθε λογής δέντρα σε συνδυασμό με τη θέα, αλλά και την παραδοσιακή μορφή του που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο, το κάνουν να μοιάζει με ένα μέρος σκέτο… χρυσάφι. #kissos #pilio #pelion #peliongreece #volos #magnisia #hellas #greece #instatravel #visitgreece #instagreece

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) στις

Η βόλτα στα πλακόστρωτα καλντερίμια του Κισσού, ανάμεσα στα παλιά αρχοντικά και τις εκκλησίες προσφέρει στον επισκέπτη μία ευκαιρία να αποδράσει από την καθημερινότητα και να συλλέξει υπέροχες εικόνες ενός γραφικού τόπου.

Στην πλατεία του χωριού δεσπόζει μια από τις πιο ιστορικές εκκλησίες ολόκληρου του Πηλίου, η Αγία Μαρίνα. Πρόκειται για μία τρίκλιτη βασιλική του 1650, η οποία ανακαινίστηκε το 1745 και αγιογραφήθηκε από το λαϊκό ζωγράφο Παγώνη. Στην πλατεία θα δείτε επίσης την προτομή του Ρήγα Φερραίου ο οποίος μαθήτευσε στην Ζαγορά και πρωτοδίδαξε στον Κισσό.

Υπέροχες, όμως, είναι και οι εικόνες έξω από το χωριό, όπου η φύση έχει στήσει ένα απείρου κάλλους σκηνικό, με άφθονο πράσινο και γάργαρα νερά.