Τα λειτουργικά κέρδη της SWISS ανήλθαν σε CHF 453 εκ. για το έτος 2015, που σημαίνει αύξηση 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (2014: CHF 337 εκ.). Στους βασικούς συντελεστές, σχετικά με τα ευνοϊκά αποτελέσματα, συμπεριλαμβάνεται η συνεχής ανάπτυξη της νέας στρατηγικής που ακολουθεί η SWISS «Next-Generation Airline of Switzerland», σύμφωνα με την οποία η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει στον αεροπορικό στόλο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας, ως προς τα θετικά αποτελέσματα, είναι η πτώση της αγοράς πετρελαίου.

Ρεκόρ στον όγκο επιβατών που ταξίδεψαν με την SWISS το 2015

Όσον αφορά την επιβατική κίνηση, η Swiss International Air Lines μετέφερε 16. εκατομμύρια επιβάτες κατά την περίοδο του 2015. Πιο συγκεκριμένα, το ακριβές σύνολο των επιβατών ανήλθε στα 16.308, παρουσιάζοντας αύξηση 0.9% σε σχέση με το 2014. Η εταιρεία προσέφερε περισσότερες διαθέσιμες θέσεις (ανά χιλιόμετρο) ASK, κατά 1.1% με αποτέλεσμα ο κρίσιμος δείκτης που απεικονίζει τα έσοδα ανά επιβατο-χιλιόμετρο (RPK) να καταγράψει άνοδο 0.8% σε σχέση με πέρυσι.  Το σύνολο των πτήσεων που εκπληρώθηκαν για το έτος 2015 ανήλθε σε 145.146, αυξημένες κατά 0.7% σε σύγκριση με τις 144.116 που πραγματοποιήθηκαν το 2014. sw2

Απολαύστε περισσότερη άνεση με τις πτήσεις της SWISS από Ελλάδα

Η SWISS διατηρεί ένα ευρύ δίκτυο και φέτος το καλοκαίρι ενισχύοντας έτσι τον τουρισμό στα νησιά του Αιγαίου αλλά και του Ιονίου. Συνδέει το Ηράκλειο, την Κέρκυρα και την Ζάκυνθο με την Γενεύη. Ενώ η θυγατρική της εταιρεία, Edelweiss Air, συνδέει με επιπλέον δρομολόγια την Ζυρίχη με τους ακόλουθους προορισμούς: Ηράκλειο, Κω, Ρόδο, Κέρκυρα, Μύκονο, Σαντορίνη και Κύπρο. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, αυξάνεται η συχνότητα πτήσεων από Αθήνα προς Ζυρίχη σε 23 εβδομαδιαίες. Τέλος η Θεσσαλονίκη θα συνδέεται με την Ζυρίχη (από 26 Μαρτίου) αλλά και την Γενεύη (από 02 Ιουλίου), προσφέροντας σας έτσι ακόμη περισσότερες επιλογές για το φετινό καλοκαίρι. Αξιοσημείωτο είναι πως παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που πλήττουν τον τουριστικό κλάδο διεθνώς, η Swiss International Air Lines επενδύει στην ανανέωση του αεροπορικού της στόλου, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στους επιβάτες της. Έτσι λοιπόν, σας προσκαλούμε να απολαύσετε και εσείς μία πτήση, με το ολοκαίνουργιο απόκτημα της SWISS, Boeing 777-300ER, που αναχωρεί σε επιλεγμένες ημερομηνίες έως το τέλος Αυγούστου από το Αεροδρόμιο των Αθηνών (Ελ. Βενιζέλος).

  • Κάθε Σάββατο μέχρι 26 Μαρτίου 2016
  • Κάθε Κυριακή από 17 Απριλίου 2016 μέχρι 1 Μαΐου 2016
  • Κάθε Σάββατο και Κυριακή από 7 Μαΐου μέχρι 5 Ιουνίου 2016
  • Κάθε Κυριακή από 31 Ιουλίου μέχρι 28 Αυγούστου 2016

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την νέα ιστοσελίδα της SWISS: www.swiss.com