Η Ισπανία δεν είναι μόνο οι δημοφιλείς πόλεις της που συγκεντρώνουν εκατομμύρια τουρίστες κάθε χρόνο. Είναι και τα εντυπωσιακά χωριά της, κάποια εκ των οποίων μοιάζουν με σκηνικό παραμυθιού που σε ταξιδεύουν πίσω στον χρόνο.

Ένα από αυτά είναι και το Albarracin στην αγροτική νότια Αραγονία, το οποίο έχει διατηρήσει το ισλαμικό και μεσαιωνικό του παρελθόν, ενώ η παλιά του συνοικία έχει ανακηρυχθεί ως Μνημείο Πολιτιστικού Ενδιαφέροντος.

Albarracin Ισπανία

Τα μεσαιωνικά σπίτια του χωριού σε ροζ και πορτοκαλί χρώμα καθώς και τα στριφογυριστά, στενά δρομάκια με τα ξύλινα μπαλκόνια που κρέμονται από πάνω τους, είναι τα στοιχεία που κάνουν το Albarracin, τόσο ξεχωριστό.

Albarracin Ισπανία

Οι εντυπωσιακές οχυρώσεις, οι γραφικές τις εκκλησίες και τα μεσαιωνικά σπίτια του -έχουν παραμείνει σχεδόν αναλλοίωτα εδώ και αιώνες– σε ένα ψηλό βραχώδες ακρωτήριο που έχει σκαλιστεί πάνω από τον ποταμό Guadalaviar, σε συνδυασμό με τη μοναδική μεσαιωνική ιστορία του ως ανεξάρτητο μίνι-κράτος και την ιστορία της «ανάστασής» του από την παραλίγο εγκατάλειψη τα τελευταία 60 χρόνια, προσθέτουν στοιχεία στην ακαταμάχητη γοητεία του.

Albarracin Ισπανία

Σε όλο το Πολιτιστικό Πάρκο Albarracin, μπορεί να θαυμάσει κανείς δείγματα μεταπαλαιολιθικής τέχνης από το 6000 έως το 1000 π.Χ.

Albarracin Ισπανία

Η ρωμαϊκή περίοδος είναι αυτή από την οποία έχουν διασωθεί τα περισσότερα κατάλοιπα, συμπεριλαμβανομένου του υδραγωγείου μήκους 18 χιλιομέτρων που διέτρεχε από το Albarracin μέχρι την Cella.

Albarracin Ισπανία

Στην κορυφή του χωριού βρίσκεται το κάστρο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα.