Πρόσφατα, η Σιγκαπούρη αναδείχθηκε ως η «ασφαλέστερη πόλη στον κόσμο για τους τουρίστες», σύμφωνα με νέα έρευνα του Forbes Advisor. Μάλιστα, με βάση την αξιολόγηση, συγκέντρωσε 0 βαθμούς που σημαίνει ότι είναι απόλυτα ασφαλής.

Την ίδια στιγμή, σε άλλη έρευνα και συγκεκριμένα της Julius Baer Global Wealth and Lifestyle Report, η Σιγκαπούρη αναδείχθηκε ως η πιο ακριβή πόλη στον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση, είναι ένας προορισμός που αξίζει κανείς να τον επισκεφτεί για μια φορά στη ζωή του.

Σιγκαπούρη

Τεχνητά δάση με ανεμόσκαλες, μοντέρνα κτίρια, καντίνες βραβευμένες με αστέρι Michelin και πλωτά γήπεδα ποδοσφαίρου, είναι μερικοί από τους λόγους που κάνουν τη Σιγκαπούρη μια «φουτουριστική Εδέμ», όπως την αποκαλούν.

Σιγκαπούρη

Εξάλλου, η κοσμοπολίτικη μητρόπολη στην καρδιά της Νοτιοανατολικής Ασίας μοιάζει να βρίσκεται πάντα μπροστά από το μέλλον. Πρόκειται για ένα μεγάλο νησί με μερικά ακόμα δορυφορικά νησάκια στην άκρη της χερσονήσου της Μαλαισίας, με περίπου 5,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Σιγκαπούρη

Το όνομά της σημαίνει πόλη του Λέοντος και ένα λιοντάρι με ουρά ψαριού αποτελεί το σύμβολο της πόλης. Εξωτική και με μοναδική ταυτότητα εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με τις αντιθέσεις της.

Σιγκαπούρη

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το Μουσείο Ασιατικών Πολιτισμών, την «παλάμη του Βούδα», ένα αντεστραμμένο χέρι που στεγάζει το Μουσείο των Τεχνών και των Επιστημών καθώς και την όπερα που θυμίζει εξωτικό φρούτο.

Η Νιόνια είναι η τοπική κουζίνα τους και έχει επηρεαστεί από τα κινέζικη και καντονέζικη μαγειρική.