Ο Αύγουστος έφτασε και οι περισσότεροι φεύγουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Και μπορεί, η πλειοψηφία να επιλέγει θάλασσα, όμως, υπάρχουν και εκείνοι που ακόμα και το καλοκαίρι, ψηφίζουν… βουνό!

Φύση, καταπράσινα τοπία, δραστηριότητες και παρεΐστικη ατμόσφαιρα είναι τα στοιχεία εκείνα που σας κάνουν να παίρνετε τα βουνά! Εξάλλου, όλοι έχουμε συνδέσει το καλοκαίρι με τα παιδικά μας χρόνια στο χωριό, την ανεμελιά, τη δροσιά και το παιχνίδι στην πλατεία ή στις αλάνες.

Στη Βαμβακού Λακωνίας, τον Αύγουστο, θα ζήσετε τις πιο ανέμελες στιγμές χαλάρωσης στο χωριό, με πολλή μουσική, χορό, βόλτες στη φύση, δημιουργική απασχόληση, τεχνολογία και δημιουργικά εργαστήρια για όλους που υλοποιούνται από τη Vamvakou Revival, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Πολιτιστικά δρώμενα με θερινό αέρα

Ο Αύγουστος ξεκινά και η μουσική δυναμώνει στην ταράτσα του εστιατορίου – καφέ Βουρέικο, ο ήλιος δύει στον ορίζοντα και μας παρασύρει σε ένα ατμοσφαιρικό sunset dj set (03/08) με τον Νίκο Γιαννάκο στα decks. Στη συνέχεια, η βραδινή διασκέδαση μεταφέρεται κάτω από τον πλάτανο στην πλατεία του χωριού, όπου χορεύουμε με την ψυχή μας (10/08) με αγαπημένα τραγούδια από το λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και τους Ηλία Δόσκορη, Κώστα Μήτσιο, Λίνα Αλατζίδου, Αντώνη Γερογιάννη, Νίκο Καραολάνη, Γιώργο Ζωγράφο. Η Χριστίνα Αγγελοπούλου και οι Στρίγκλες, μαγειρεύουν τη «σούπα της αγάπης» (17/08) σε μία διαδραστική κουκλοθεατρική ιστορία για το μοίρασμα και την αξία της προσφοράς.

Δημιουργικές στιγμές για μικρούς και μεγάλους

Αυτόν τον μήνα, κεντάμε πάνω σε παλιά μας ρούχα (04/08) και τα ανανεώνουμε στο πνεύμα του upcycling και της ηθικής μόδας. Τη σκυτάλη παίρνει η εικονική πραγματικότητα και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε μία Open Day (10/08) στο V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF).

Ανήμερα της τελετής λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στο Παρίσι, οι αγώνες ταξιδεύουν στη Βαμβακού (11/08), μέσω της ομώνυμης μουσειοβαλίτσας, του Εκπαιδευτικού και Κοινωνικού Προγράμματος «Agon, an Olympic Legacy» του Ολυμπιακού Μουσείου Αθήνας που αναπτύχθηκε με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Η σειρά πολυαισθητηριακού παιχνιδιού με θέμα τον φυσικό πηλό, clay play stories (24/08), συνεχίζεται δυναμικά με… πηλοκουβέντες, παιχνίδι, και ελεύθερη έκφραση.

Το καλοκαιράκι κλείνει με ένα διαφορετικό σχολείο…αλλιώς μετά μουσικής (25/08) σε μία ευχάριστη και δημιουργική Κυριακή, συνοδεία μουσικών επιλογών του dj Νίκου Γιαννάκου. Φυσικά από το πρόγραμμα δε θα μπορούσαν να λείψουν οι αναζωογονητικές εξορμήσεις στη φύση, με μία οργανωμένη πεζοπορία στο μονοπάτι της Αγίας Κυριακής (18/08), το κρυμμένο σπηλαιομονάστηρο στην καρδιά του δάσους.

Περισσότερες πληροφορίες: vamvakourevival.org