Έχετε αποφασίσει πως το επόμενο ταξίδι σας θα είναι στο εξωτερικό και ψάχνετε πληροφορίες για τον προορισμό σας. Και όπως σχεδόν όλοι, δεν θέλετε να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας και να μην κοστίσει το ταξίδι.. «ο κούκος, αηδόνι»!

Παρακάτω ακολουθούν τρία tips που θα σας φανούν χρήσιμα και θα σας έρθει πιο οικονομικά το ταξίδι.

Προσοχή στη διαμονή

Ενδεχομένως, να σας έχουν συμβουλεύσει να μείνετε πιο μακριά από το κέντρο ή την περιοχή που βρίσκονται τα περισσότερα αξιοθέατα, καθώς είναι πιο ακριβές οι τιμές. Ωστόσο, αν τα βάλετε κάτω, θα σας έρθει μία η άλλη, καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τα μέσα μεταφοράς ή ακόμα και ταξί για να μετακινηθείτε. Αν, όμως, μένετε πιο κεντρικά, συνήθως θα μετακινείστε με τα πόδια. Και σίγουρα πιο σύντομα, κερδίζοντας χρόνο για να κάνετε και κάτι άλλο.

Ταξίδι

Αγοράστε κάρτες διαδρομών

Ενημερωθείτε αν στον προορισμό που θα πάτε, υπάρχουν κάρτες απεριορίστων διαδρομών λίγων ημερών στα μέσα μεταφοράς. Σαφώς, αυτή η περίπτωση σας συμφέρει οικονομικά από το να αγοράζετε μεμονωμένα εισιτήριο. Επίσης, δεν θα έχετε το άγχος να βρείτε τα εκδοτήρια του εκάστοτε σταθμούς. Αγοράστε, επίσης εκπτωτικές κάρτες για τα αξιοθέατα, μουσεία και άλλους χώρους της πόλης, οι περισσότερες έχουν έκπτωση.

Δωρεάν εκδηλώσεις

Σε πολλές πόλεις διοργανώνεται δωρεάν εκδηλώσεις και δράσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Πριν ταξιδέψετε, κάντε μια μικρή έρευνα για το τι παίζει δωρεάν στην πόλη συναυλίες, εκθέσεις, ξεναγήσεις κ.α.