Στην ανατολική ριβιέρα της Λιγυρίας στην Ιταλία βρίσκεται μία πολύχρωμη ουτοπία, το Cinque Terre, το οποίο αποτελούν πέντε μικρά χωριουδάκια που είναι χτισμένα πάνω στους ιταλικούς λόφους, ενώ αποτελούν μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Όλα τους είναι πανέμορφα και μοιάζουν με πίνακα ζωγραφικής, όμως, το χωριό που «κλέβει» της εντυπώσεις, είναι η λιλιπούτεια Μαναρόλα. Μάλιστα, πρόκειται για το παλαιότερο από τα Cinque Terre και το πιο «φωτογενές», με τα πολύχρωμα σπιτάκια να απογειώνουν την εικόνα.

Ροζ, μπλε, μωβ τα πολύχρωμα σπιτάκια που κρέμονται στα βράχια κάνουν το χωριό να μοιάζει με παιδική ζωγραφιά. Χιλιάδες τουρίστες καταφτάνουν το καλοκαίρι για να δούνε από κοντά τα πέντε χωριουδάκια και να περάσουν χαλαρές στιγμές. Εδώ, θα βρείτε και το περίφημο «Μονοπάτι της αγάπης», το Via dell’Amore που ενώνει τη Μαναρόλα με το διπλανό χωριό ενώ στην περιοχή υπάρχουν και άλλα μονοπάτια για πεζοπορία.

Τα υπέροχα καταπράσινα και καθαρά νερά στις βραχώδεις ακτές σε προκαλούν να βουτήξεις παρόλο που δεν υπάρχει παραλία παρά μόνο βραχάκια. Όσοι αγαπούν, πάντως, το τολμηρό κολύμπι μπορούν να φτάσουν στο νερό και με μια μικρή σκαλίτσα που υπάρχει εκεί.

Η θέα από την κορυφή του χωριού «κόβει την ανάσα» και λέγεται ότι το καμπαναριό της εκκλησίας που είναι χτισμένη εκεί χρησιμοποιούταν σαν σημείο παρατήρησης για τυχόν πειρατικές επιθέσεις στα ψαροχώρια. Το μόνο που θα σας δυσκολέψει είναι τα σκαλιά που είναι λίγο κουραστικά, ειδικά το καλοκαίρι, αλλά έχετε υπόψη σας πως η θέα από τα πιο ψηλά σημεία του χωριού είναι μοναδική.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Μαναρόλα
Μαναρόλα
Μαναρόλα
Μαναρόλα
Μαναρόλα
Μαναρόλα
Μαναρόλα