Η Λευκάδα φημίζεται για τις παραλίες της και δεν είναι τυχαίο πως στο νησί συναντάμε κάποιες από τις πιο εντυπωσιακές σε ολόκληρη την Ελλάδα, ακόμα και στον κόσμο. Μία από αυτές είναι και το Κάθισμα, η παραλία που όταν την επισκεφτείς, θέλεις να καθίσεις εκεί για… πάντα!

Θεωρείται η πιο κοσμοπολίτικη του νησιού, είναι οργανωμένη με beach bar και εστιατόρια και συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο, κυρίως νεαρότερες ηλικίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι μία παραλία που την προτιμούν και οι οικογένειες. Ίσα, ίσα, η λευκή άμμος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της είναι «φιλική» για τα παιδιά. Αυτό, όμως, που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, είναι η ίδια η θάλασσα που βαθαίνει απότομα, ενώ όταν έχει αέρα, τα κύματα είναι μεγάλα.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι τα γαλαζοπράσινα νερά της θα σας μαγέψουν, ενώ το σκηνικό είναι τόσο ειδυλλιακό που πρέπει να παραμείνετε μέχρι τη δύση του ηλίου. Το Κάθισμα είναι διάσημο και ανάμεσα στους λάτρεις του αλεξίπτωτου πλαγιάς οι οποίοι εκεί θα βρουν το δικό τους χώρο να ασχοληθούν με το αγαπημένο τους σπορ, ενώ μπορούν να απολαύσουν την απίστευτη θέα πετώντας πάνω από την παραλία με τα τυρκουάζ νερά και τους εντυπωσιακούς γκρεμούς.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Λευκάδα Κάθισμα
Λευκάδα Κάθισμα
Λευκάδα Κάθισμα
Λευκάδα Κάθισμα
Λευκάδα Κάθισμα