Στις διακοπές σου αναζητάς κάτι το διαφορετικό, που να σε φέρνει σε άμεση επαφή με τη φύση. Ακόμα και το καλοκαίρι, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία πηγαίνει κυρίως σε νησιά ή παραθαλάσσια μέρη, εσύ προτιμάς να πάρεις τα βουνά.

Ή έστω ψάχνεις για έναν προορισμό, που δεν θα είναι κοσμοπολίτικος, αλλά ήσυχος για ποιοτική χαλάρωση στις διακοπές σου. Τέτοιοι προορισμοί υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη. Εμείς ανακαλύψαμε τρία συγκλονιστικά μέρη στην Ευρώπη που είναι μέσα στη φύση και σίγουρα δεν θα θέλεις να φύγεις ποτέ.

Mercantour, Γαλλία

Στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Γαλλίας, μεταξύ των νοτιότερων Άλπεων και της Μεσογείου, θα συναντήσετε το εθνικό πάρκο Mercantour. Ένα απίστευτο τοπίο, που αποτελεί βιότοπο για ένα τεράστιο φάσμα άγριας ζωής και σπάνιας χλωρίδας. Μάλιστα, εδώ από τα περισσότερα από 2.000 είδη λουλουδιών και φυτών, τα 200 είναι σπάνια.

Άλλα αξιοθέατα περιλαμβάνουν τις παγετώδεις λίμνες Vens και τη λίμνη Allos, τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη σε μεγάλο υψόμετρο στην Ευρώπη. Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 μίλια μονοπατιών σε λιβάδια και δασικές εκτάσεις, αλλά και σε απαιτητικές ορεινές διαδρομές για τους πιο έμπειρους.

Risnjak, Κροατία

Η Κροατία είναι από τις χώρες που αξίζει να επισκεφτείτε και ανακαλύψετε. Και ανάμεσα στα μέρη που διαθέτει, είναι το εθνικό πάρκο Risnjak, το οποίο αποτελεί σημαντικό βιότοπο για καφέ αρκούδες, λύκους και αγριογούρουνα.

Για τους λάτρεις της πεζοπορίας, υπάρχουν περίπου 15 επίσημα μονοπάτια. Κάποιες από τις περηπατικές διαδρομές περνούν από μεσαιωνικά κάστρα και μοναστήρια.

Eifel, Γερμανία

Το εθνικό πάρκο Άιφελ στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, στην δυτική Γερμανία εντυπωσιάζει με τα μοναδικά τοπία του. Παντού υπάρχουν οξιές και οι βελανιδιές, ενώ αγριόγατες, δρυοκολάπτες, ελάφια, σπάνιες σαύρες και νυχτερίδες έχουν επιστρέψει.

Κοντά στο Dreiborn υπάρχει μια στοά παρατήρησης κόκκινων ελαφιών, ενώ τα ποτάμια προσελκύουν μαύρους πελαργούς και παπαγάλους. Στο σταθμό παρατήρησης πουλιών στη λίμνη Urftsee, υπάρχουν δύο τηλεσκόπια για να παρακολουθήσετε τους μαύρους πελαργούς και τους κορμοράνους.